[6][5]

[6][5]

Mikko Ilonen: ”Kierros tuntui läpikävelyltä”

Puolikuntoinen Ilonen ei saanut Hollannin kisan finaalikierroksella parastaan irti. Mikko Korhonen harmitteli, että kilpailukierrokset eivät pysy vielä kasassa.

Mikko Ilonen päätyi Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluvassa KLM Openissa jaetulle 25. sijalle. Eroa kisan voittaneeseen Ranskan Romain Watteliin muodostui kahdeksan lyöntiä.

Ilonen pelasi Hollannissa tuloksellisesti tasaiset kierrokset (69-70-68-70). Viimeisellä kierroksella hän nousi 15. reiän jälkeen tilanteeseen yhdeksän alle, mutta peräkkäiset bogit 16. ja 17. reiällä pudottivat sijoitusta.

”Päällimmäisenä tuntemuksena oli mielessä se, että koska tämä kierros loppuu. Kurkku oli todella kipeä, ei tarvinnut turhia puhella. Harmi”, Ilonen sanoi.

”En ollut missään vaiheessa pelissä sisällä. Kierros tuntui läpikävelyltä ja siltä se vamasti myös näytti ulospäin. Nyt on aika ottaa kassista jotain sopivaa rohtoa.”

Hän kuittaa KLM Openista 17 370 euroa, ja on edelleen niukasti 100:n ulkopuolella Race to Dubai -listalla.

Ilosen kohokohta oli torstaina tekemänsä kiertueen 1000:s hole-in-one. Hän pelasi kyseisen 14. reiän turnauksessa yhteensä neljä alle.

Alkavan viikon Portugalin kisan Ilonen jättää väliin, mutta osallistuu tämän jälkeen peräkkäisiin Englannin, Skotlannin, Italian ja Espanjan turnauksiin.

Mikko Korhonen pelasi sanojensa mukaan sellaisen tuloksen, minkä ansaitsi. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen pelasi itsensä palkintorahoille viidennen peräkkäisen kerran nimenomaan Hollannin turnauksissa. Kaikkiaan hän on kilpaillut Hollannissa ET:llä kuudesti ja yltänyt jatkokierroksille jokaisella yrittämällä.

Sunnuntain kierroksella Korhonen (-5) pelasi tuloksen 71, ja sijoittui kisassa jaetulle 38. tilalle.

”Tämä oli juuri sellainen tulos, minkä ansaitsin. Ihan ok kaiken kaikkiaan, mutta kierrokset eivät ihan pysy kasassa vielä ja ajatus seikkailee”, vasta toisen kilpailunsa heinäkuun puolivälin jälkeen pelannut Korhonen sanoi.

Hän teki sunnuntaina kolme birdieä, yhden tuplan ja yhden bogin. Kaikkiaan birdieitä syntyi neljän kisapäivän aikana mukavat 14.

”Enemmän pitää pysyä hetkessä, jos mielii huippukierroksia pelata. Tästä on hyvä jatkaa Portugaliin, kun tiedetään missä mennään”, Korhonen sanoi.

Seuraavan kerran helsinkiläistynyt pelaaja kilpailee ensi viikolla Portugalin Vilamourassa, missä käydään palkintoarvoltaan kahden miljoonan euron Portugal Masters.

Vuonna 2016 Korhonen sijoittui Portugalissa upeasti kolmanneksi, kaksi vuotta sitten hän oli samassa kisassa yhdeksäs.

KLM Openista Korhonen tienasi palkintorahaa  10 800 euroa. Näin hänen kausiansionsa kohosivat 349 361 euroon.

Romain Wattel saavutti sunnuntaina ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Summa riittänee tuomaan pelioikeuden ensi kaudeksi, mutta Korhosen tavoitteena on yltää mukaan kauden päättävään kolmen finaalikisan sarjaan, johon selviytyy kiertueen pistelistan 60 parasta pelaajaa.

Korhonen oli listalla parhaana suomalaisena sijalla 85.

Kanadan Austin Connellyn lyönnillä päihittänyt Romain Wattel (-15) saavutti The Dutch -kentällä pelatussa kilpailussa ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella. Odotukset ennen kisaa eivät kuitenkaan olleet korkealla.

”Ollakseni rehellinen, pelini oli huonossa kunnossa tänne saavuttuani. Viime viikolla riitti ongelmia, mutta olen iloinen siitä miten hyvin pelasin tällä viikolla. Viikonloppu oli todella hieno”, Wattel sanoi.

Suurimmat ongelmat 26-vuotiaalla pelaajalla ovat olleet viheriöllä.

”Olen normaalisti hyvä puttaaja, mutta puttipelini on sujunut todella kehnosti pari viimeistä vuotta.”

”En ajatellut täällä tulosta ollenkaan, yritin vain pistää parastani ja pelata omaa peliä.”

38 reikää putkeen ilman bogeja pelannut Kiradech Aphibarnrat (-12)  näytti loppusuoran lähestyessä vielä voittajalta, kunnes hän sortui neljän viimeisen reiän jaksossa kahteen tuplabogiin. Spijkiin vetonaulaksi houkuteltu Lee Westwood (-13) oli kolmannen sijan jakaneiden joukossa. Ruotsin Joakim Lagergren (-12) ylsi ainoana pohjoismaalaisena top 10:een jaettuaan yhdeksännen sijan muun muassa hyytyneen Aphibarnratin kanssa.

Kisan kolmannen suomalaisen, Roope Kakon, pelit päättyivät kahteen kierrokseen.