Mikko Ilonen 
 Kuva: Getty Images
European Tour |
12.7.2018

Mikko Ilonen: ”Huomenna on luvassa toisenlainen tarina”

Scottish Openin avauskierros ei sujunut suomalaisilta toiveiden mukaisesti.

Takaportin kolmelle pelaajalle ensi viikon Openiin raollaan pitävän Scottish Openin ensimmäinen päivä jäi suomalaisten osalta hieman vaisuksi. Tapio Pulkkanen on parhaana, kaksi lyöntiä viimeisissä jatkopaikassa kiinni olevista pelaajista.

Irlannin avoimissa top 20:een sijoittuneen Mikko Ilosen pelissä oli viime viikolla viittä vaille kaikki kohdillaan. Lahtelainen oli tyytyväinen pelaamiseensa, vaikka ihan kärjen tuntumaan ei asiaa ollutkaan. Toiveet Scottish Openin alla olivat syystäkin korkealla, mutta perjantaiksi jäi kirittävää karsintarajan yläpuolelle.

”Tämän päivän kierros ei ollut erityisen jännittävä – yksi birdie koko päivänä. Kenttä tosin tarjosi enemmän. Se pelasi tänään helppona, eikä ollut yhtään vaikeaa reikää. Olen varma, että huomenna on luvassa toisenlainen tarina”, Ilonen sanoi Facebookissa.

Draivaaminen ei ollut tänään sellaista, että olisin pystynyt pelaamaan reilusti alle parin.

Ilonen jakaa 121. sijaa tuloksellaan 71, mikä merkitsee tämänhetkisen tulostason mukaan sitä, että häneltä vaadittanee Gullane Golf Clubin par 70 -kentällä perjantaina 64–66 lyönnin kierrostulosta.

Lyönnin paremmin päivän urakkansa selvittänyt Pulkkanen (T97) jäi hänkin kaipaamaan lisämerkintöjä birdiesarakkeeseen.

”Etuysillä en saanut tehtyä tarpeeksi birdiejä lyhyillä par-nelosilla. Draivaaminen ei ollut tänään sellaista, että olisin pystynyt pelaamaan reilusti alle parin. Sitä täytyy tarkentaa huomiseksi. Muuten oli kyllä hyvää tekemistä”, hän sanoi.

Saman tuloksen Pulkkasen kanssa pelasivat torstaina eturivin taitureista muun muassa Ross Fisher ja Phil Mickelson.

Euroopan kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvan Scottish Openin johdossa on tuloksen 63 iskenyt Luke List. Robert Rock, Rickie Fowler, Scott Fernandez, Jens Dantorp ja Lee Westwood ovat harvemmin Euroopassa nähtyä yhdysvaltalaista lyönnin jäljessä.

Kommentit

” Olen varma, että huomenna on luvassa toisenlainen tarina”, Ilonen sanoi Facebookissa. ”
Ilonen arvasi tai tiesi. Tämän päivän peli oli erilainen, vaikka tulos onkin sama.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.