[6][5]

[6][5]

Mikko Ilonen huippukierroksella kärkikamppailuun Abu Dhabissa

Ilonen aloitti kautensa bogittomalla kierroksella ja löi itsensä Abu Dhabin kisan kärkihavinoihin. Tapio Pulkkaselle ei paikkaa kisaan lopulta auennut.

Abu Dhabin ET-turnaukselle saatiin suomalaisittain toivotunlainen alku, kun aamuryhmissä kilpailunsa aloittanut Mikko Ilonen selvitti kierroksensa 68 lyönnillä, eli neljä alle parin.

Ilonen pelasi virheetöntä golfia eikä sortunut kauden ensimmäisellä kilpailukierroksella yhteenkään bogiin. Hän viimeisteli kierroksellaan neljä birdietä, joista kolme syntyi par-nelosilla ja yksi par-kolmosella. Kentän varsin pitkillä par-viitosilla Ilonen kirjautti pelkkiä pareja.

Abu Dhabi Golf Clubin kenttä on ollut Iloselle kaksijakoinen peliareena. Kymmenessä viime startissaan hän on karsiutunut sillä seitsemästi, mutta vuonna 2010 Ilonen oli kilpailussa hienosti 13:s ja vuonna 2016 22:s.

Ilonen jakaa tuloksellaan kilpailussa kolmatta sijaa Richie Ramsayn ja Stephen Gallacherin kanssa. Toisena on Fabrizio Zanetti ja piikissä kisan voittoa puolustava Tommy Fleetwood.

Abu Dhabissa kilpailun field on niin kova, että onnistumisia tarvitaan kaikkina neljänä päivänä. Alku on kuitenkin Ilosen kohdalla vähintäänkin lupauksia herättävä.

Mikko Korhonen käynnisti kilpailunsa 10.55 Suomen aikaa. Hän on ensimmäisen reiän jälkeen tuloksessa par. Tapio Pulkkasen kohtalo oli lopulta karu. Paikka kisaan ei auennut, vaan Pulkkanen jäi toiselle varasijalle.