[6][5]

[6][5]
European Tour

Mikko Ilonen European Mastersissa upeasti viidenneksi

Sunnuntain kovinta tulosta sivunnut Ilonen oli Sveitsin turnauksen paras pelaaja kahtena jälkimmäisenä päivänä.

Mikko Ilonen (-10) päätti Sveitsin Crans Montanassa pelatun Euroopan kiertueen turnauksen näyttävästi. Hän sivalsi sunnuntaina päätöspäivän kovinta noteerausta sivunneena tuloksen 64, ja nousi kisassa viidennelle tilalle.

Lahtelainen oli Crans-sur Sierre Golf Clubin kentällä käydyn kilpailun viikonlopun kierroksilla jäätävän hyvä. Hän teki kolmantena ja neljäntenä pelipäivänä yhden eaglen, kymmenen birdieä ja kaksi bogia.

Päätöskierroksella Ilonen teki 10 ensimmäisen reiän jaksoon kolme birdieä, kunnes lipsautti 12:lla päivän ainoan boginsa. Uusi loppukiri käynnistyi 15. reiän eaglen myötä, ja kisa päättyi hänen osaltaan komeasti kahteen peräkkäiseen birdieen.

Ilonen hävisi lopulta uusintaan lähteneille Englannin Matthew Fitzpatrickille ja Australian Scott Hendille neljä lyöntiä. Kolmannen sijan jakaneisiin Englannin Tyrrell Hattoniin ja Paraguayn Fabrizio Zanottiin eroa jäi vain yksi lyönti.

Lahden Golfin kasvatti oli European Mastersin kahdella jälkimmäisellä kierroksella omaa luokkaansa. Hän selvitti kilpailun karsintarajan perjantaina viimeisten joukossa, mutta taisteli vielä finaalikierroksen loppusuoralla pääsystä kolmen joukkoon. Kyseessä on Ilosen kauden kovin ja samalla toinen top 10 -sijoitus Euroopan kiertueella.

Ilosen ohella pohjoismaalaisista top 10:een ylsivät myös kuudennen sijan jakanut Ruotsin Alexander Norén (-9) sekä yhdeksännen sijan jakanut Tanskan Lucas Bjerregaard (-8).

”Tuuri kävi että selvisin jatkoon. Käytin tämän nyt sitten maksimaalisesti hyvin, kyllähän siitä tulee iloinen mieli. Peli tuntui kyllä koko viikon hyvältä, vasta viikonloppuna sain itsestäni tulosta irti”, Ilonen sanoi.

”Sunnuntaina tuntui jo lämmittelyssä siltä, että svingaaminen on vaivatonta. Lopussa sain uppoamaan muutaman putinkin, joten päätöspäivän marssi viimeisillä väylillä oli juhlaa”, Ilonen suitsutti kolmen viimeisen reiän kiriään.

Matthew Fitzpatrickille riitti par-tulos voittoon kolmannella jatkoreiällä. Kuva: Getty Images

Ilonen kuittaa viidennestä sijastaan 114 480 euroa, joka on hänen ylivoimaisesti suurin sekkinsä kuluvalla kaudella. Kokonaisansiot ovat nyt noin 275 00 euroa, jolla Ilonen kipuaa Race to Dubai -listalla jo hyvin melko lähelle sadatta pelaajaa.

Ilonen pelaa vielä 4–5 kisaa varsinaisen kauden aikana, joiden puitteissa hänellä on aikaa nostaa itsensä sadan joukkoon, ja uusia korttinsa vuodelle 2018. Pääsy listan 60 parhaan pelaajan Euroopan kiertueen finaaleihin on jo kovemman työn takana.

”Tavoitteeni on olla mukana myös kauden päättävissä kolmessa finaalikisassa. Se vaatii minulta vain semihyvää onnistumista”, Ilonen julisti toissaviikolla Suomessa.

Seuraavan kerran Ilonen pelaa jo tulevalla viikolla Hollannissa.

Scott Hendillä oli kisan toisella uusintareiällä tuhannen taalan paikka kuitata voitto itselleen. Reilun metrin pituinen birdieputti jäi kuitenkin pahasti käteen. Ratkaisu saatiin seuraavalla yrityksellä, kun Hend teki bunkkerin kautta kohtalokkaan bogin.

Voitto oli vastikään 23 vuotta täyttäneelle Matthew Fitzpatrickille kauden ensimmäinen ja uran neljäs Euroopan kiertueella.