Tyrrelll Hattonin kaksi ensimmäistä ET:n voittoa ovat tulleet Alfred Dunhill LIinks Championshipista näytöstyyliin . Swilken Birdgella poseeraus on jo tutttua touhua. Kuva Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
8.10.2017

Mikko Ilonen 47:s, Tyrrell Hatton toistamiseen voittaja St. Andrews Old Coursella

Ensimmäiset yhdeksän reikää (38, +2) pudottivat Ilosen kärkitaistosta Alfred Dunhill Links Championshipissa. Ross Fisher (61, -11) teki Old Coursella uuden kenttäennätyksen.

Tulostaso nousi ennätyksellisen kovaksi Old Courselle päättyneessä ET:n suurkilpailussa. Neljännellä kierroksella kärkimiehet ja sinne pyrkivät avasivat birdiehanat ulosmenossa, jonka lopullinen kärkiyhdeksikkö pelasi lähes käsittämättömällä keskiarvolla 31,23.  Tämä  on 4,77 lyöntiä alle parin.

Mikko Ilonen hävisi tämän yhdeksän reiän  jakson aikana kärjelle keskimäärin 6,77 lyöntiä.

Mikko Ilonen metsästi tosissaan isoa kalaa St.Andrewsissa. Putteri kädessään hän oli kuitenkin perjantaina ja sunnuntaina ensimmäisillä viheriöillä jäässä. Kuva: Petri Karhu.

”Upposin siihen suohon, johon tällä kentällä monesti mennään. Ensimmäisellä viidellä reiällä pistin birkkuputit ohi. Se vei vireen, mutta koetin pysyä pettymyksestä huolimatta viileänä. Keli oli tosiaan tänään helpoin ikinä jonka minä olen  St.Andrewsissakokenut”, Ilonen kertoi.

Toinen puolisko (-2) sujui huomattavasti paremmin, mutta sijaluku 11:s vaihtui jaetuksi 47:ksi.

Jaettu 47:s sija tuottaa Iloselle noin 17 400 euroa. Sijaluku Race to Dubai –listalla pysyy suurin piirtein samana kuin ennen Skotlannin kisaa (101:s)

”Tämä viikko oli taas kauden huippuhetkiä tuloksesta huolimatta. Peli on ihan hyvällä mallilla, torstaina lähdetään taas uutta virtaa täynnä hakemaan menestystä Italian avoimista.”

Italiassa palkintorahaa on jaossa yli kuusi miljoonaa euroa, sitä seuraavalla viikolla Espanjan Valderramassa potti on kaksi miljoonaa euroa.

Vaikka Ilonen ei sadan joukkoon selviäisikään, hänellä on lähes varma paikka European Tourille 2018 kaudeksi uuden Access Listin kautta. Ilosella ja Mikko Korhosella on edelleen mahdollisuus päästä mukaan myös ET:n finaalikisoihin Etelä-Afrikkaan, Turkkiin ja Dubaihin. Tämä vaatisi molemmilta Italiasta ja Espanjasta yli 200 000 euron lisätuloja.

Tyrrell Hatton matkalla tähtiin

Lokakuun puolivälissä 26 vuotta täyttävä Tyrrell Hatton on ansainnut kaikilla kolmella ensimmäisellä ET-kaudellaan yli miljoona euroa. Vuonna 2016 ansioita kertyi reilut kolme miljoonaa, jolla hän oli Race to Dubai –listan neljäs.

Hatton sai ET:n ensimmäisen ykköstilansa St. Andrewsissa 2016, nyt tuli samassa kisassa toinen perättäinen näytöstyyliin ilman vakavaaa uhkaajaa.

Tyrrrell Hattonin vahvuus Skotlannissa oli virheettömyys. Bogaja kertyi nelljän päivän aikana vain kaksi.Getty Images)

Vaikka karsinta Ryder Cupiin on vasta alkumetreillään, on syyskuussa kolmannen ja kahdeksannen sijan saavuttanut Hatton todella vahvoilla mikäli vire pysyy läheskään samalla tasolla.

Ross Fisherilla oli vielä viimeisellä reiällä mahdollisuuksia nousta ensimmäiseksi pelaajaksi, joka pelaa ET.lla 59 lyöntiä.

Englantilainen kirjasi ulosmenossa seitsemän birkkua. Neljän birdien putki (12-15) veivät hänet tilanteeseen 11 alle.

Ross Fiisherin uran merkittävimpiin hetkiin kuuluu 59:n lyönnin lähettäminen kohden reikää Old Coursella. Tulokseksi tuli kuitenkin 61. Kuva Getty Images)

Avaus lyhyellä  18:lla ((par-4) jäi 20 metriä lyhyeksi. 59:s lyönti jäi reilun metrin lyhyeksi, josta Erkko Trophyn sankari söhri birkkuputttinsa ohi.

Tulos 61 on kuitenkin uusi St. Andrewsin Old Coursen kenttäennätys.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.