Masters Tournament palautti Westwoodin uskon major-voittoon - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Masters Tournament palautti Westwoodin uskon major-voittoon

Lee Westwoodin mielestä yksikin hyvä lyönti saattaa joskus kääntää junan oikean suuntaan.

Lee Westwood kuuluu siihen 70-luvulla syntyneiden englantilaispelaajien joukkoon, joita pidettiin pitkään potentiaalisina major-turnausten voittajina.

Hänen ohellaan PaulCaseyn, Luke Donaldin ja Ian Poulterin toiveet maailman kuuluisimpien kisojen voitoista ovat kuitenkin jääneet vuodesta toiseen haaveiksi. Ei siis ihme, että yhtäkään heistä ei ole nostettu enää vähään aikaan ennakkoarvioissa merkittävimpien menestysehdokkaiden listalle.

Westwood kertoi Wentworthissa pelattavan ET:n lippulaivaturnauksen alla, että hän ehti jo ajatella major-junan menneen kohdallaan ohi, kunnes Mastersin kakkossija herätti toiveet uudelleen henkiin.

”Hyvä esitys Mastersissa oli sellainen potku, jota todella tarvitsin” Westwood sanoi BMW PGA Championshipin lehdistötilaisuudessa.

Nottinghamin seudulta kotoisin oleva pelaaja voitti viime vuoden huhtikuussa Indonesian Mastersin, mutta ajautui loppukauden aikana maailmanlistalla jyrkkään laskuun. Pääsy Masters Tournamentiin varmistui sillä, että hän oli vielä vuoden viimeisessä OWGR-päivityksessä 50:n joukossa.

Avioeronsa jälkeen PGA Tourin viime vuonna jättänyt Westwood starttasi kauden ensimmäiseen majoriin maailmanlistan sijalta 67. Hän karsiutui kolmesti ennen Mastersia pelaamissaan neljässä turnauksessa, mutta nousi taistelemaan Augustassa vihreästä takista.

”Kun et ole pelannut pitkään aikaan hyvin, epäilevät ajatukset alkavat hiipiä mieleen”, World Rankingilla jo 35:nneksi kiivennyt Westwood sanoi.

Golfissa käänne parempaan voi tapahtua nopeastikin. Parhaassa tapauksessa olemme yhden hyvän lyönnin päässä comebackista. – Lee Westwood

”Ryhdyt ajattelemaan oikeita asioita svingissäsi, ja sillä voi olla välitön vaikutus menestykseen.”

”Hyvin sujunut turnaus  – erityisesti sellanen kuin Masters –  pönkittää aina itseluottamusta ja antaa uskoa.”

Kaikkiaan 23 kilpailua Euroopan kiertueella voittanut Westwood on sijoittunut major-turnauksissa 18 kertaa kymmenen joukkoon.  Top 3 -sijoituksia löytyy kuusi, joista viimeisin (kakkonen) on peräisin tämän vuoden Mastersista. Westwoodin, Caseyn (8), Donaldin (8) ja Poulterin (7) yhteenlaskettu major-turnausten top 10 -sijoitusten määrä on 41.

Lee Westwood on mukana torstaina käynnistyvässä BMW PGA Championshipissä. Hän pelaa kahdella ensimmäisellä kierroksella kaksi peräkkäistä kisaa toukokuussa voittaneen Kiinan Jeunghun Wangin ja Tanskan Søren Kjeldsenin kanssa. Suomalaisista kilpailuun starttaavat Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje