11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Maailman Top 3 samassa ET-kisassa ensi kerran kuuteen vuoteen – Saudien kisasta luvassa tasokas

Kim Koivu ja Kalle Samooja pelaavat ensimmäisellä kierroksella samassa ryhmässä.

Euroopan kiertueen vuoden kolmas ja kauden kahdeksas kilpailu pelataan Saudi-Arabiassa. Kyseiselle maalle Saudi International on ensimmäinen ET-kilpailu, jota se isännöi.

Panostus on ollut sen mukaista: maailmanlistan kolme parasta pelaajaa on mukana samassa Euroopan kiertueen kilpailussa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 pois lukien majorit ja WGC-kisat.

Ilman starttirahaa Justin Rose (WGR 1.), Brooks Koepka (WGR 2.), Dustin Johnson (WGR 3.) ja Bryson DeChambeau (WGR 5.) eivät todennäköisesti Arabian niemimaalle liikahtaneet. Panostuksesta 3,5 miljoonaa dollaria eli noin 3,2 miljoonaa euroa on lohkaista palkintopottiin.

Jo edellä mainittu jenkkikolmikko yhdessä maailmanlistan ykkösen, Justin Rosen kanssa pitää huolen siitä, että voittokamppailu tulee olemaan erittäin tasokas.

David Sampsonin suunnittelema kisakenttä Royal Green G&CC on tasapuolisesti kaikille uusi tuttavuus. Noin 6400 metrin mittaisena se on varsin pitkä, sillä par on 70. Parin lyönnin heitto normi 72:een selittyy par-viitosten määrällä, niitä kentällä on vain kaksi.

”Kenttä on ihan ok. Viheriöt ovat aika hitaat, niihin voi olla osalla pelaajista vaikeuksia totuttautua”, Mikko Korhonen luonnehti.

”Oma tavoite on vetää ehjä viikko ja olla kärsivällinen. Vähän alkaa jo väsy painaa, kun menossa on neljäs peräkkäinen viikko reissussa”, hän sanoi.

Alueelle tyypilliseen tapaan tuuli nousee iltapäivää kohti. Aamupäivän ryhmissä kentälle lähtevät pelaajat ovat siis edullisessa asemassa.

Tästä edusta suomalaiset pääsevät nauttimaan vasta perjantaina. Torstaina he kaikki pelaavat iltapäivän ryhmissä.

Ensimmäisenä urakkansa aloittaa Tapio Pulkkanen kello 11.45 paikallista eli 10.45 Suomen aikaa. Kalle Samooja ja Kim Koivu lähtevät matkaan samassa ryhmässä kello 11.15 Suomen aikaa. Mikko Korhonen käynnistää kilpailunsa kello 11.55 Suomen aikaa. Kaikki suomalaiset lähtevät matkaan tiiltä 10.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje