[6][5]

[6][5]

Lindellillä Göteborgissa hieno päätöskierros − saavutti uran parhaan ET-sijoituksen

Seitsemän birdieä täräyttänyt Lindell sanoi hyvän esityksen antavan potkua CT:n loppukauden kisoihin. Myös Tapio Pulkkanen kuului päivän onnistujiin.

Oliver Lindellin (-5) urakka Hills Golf & Sports Clubin kentällä pelattavassa Nordea Mastersissa päättyi näyttävällä tavalla. Hän iski sunnuntaina kilpailun kovimman tuloksensa, 65 lyöntiä, ja venyi mukavasti jaetulle 21. sijalle.

Kierroksen paras vaihe osui keskivaiheille, missä hän tehtaili neljän birdien suoran. Päivän mittaan hänelle kirjattiin kaikkiaan seitsemän birdieä ja kaksi bogia. Ennen 17. reiällä tullutta toista bogiaan, Lindellillä oli hetkellisesti näkymät kavuta jopa kymmenen joukkoon.

”Eilen oli kyllä todella kireä keli, minkä näki myös tuloksista. Tänään oli raudoilla pituuskontrolli paremmin hallussa, ja sai paikkoja”, uransa parhaaseen ET-sijoitukseen yltänyt Lindell sanoi.

Lähes 17 000 euroa palkintorahaa kuitannut porvoolainen löysi mainiosta kierroksestaan myös hieman moitittavaa.

”Kolme isoa virhettä tein tänään. 17. reiän bogi oli kyllä ihan kädetön. Hyvä esitys antaa kuitenkin potkua CT:n loppukauden kisoihin.”

Ensi kuussa 20 vuotta täyttävällä pelaajalla on ollut kauden aikana vaikeuksia saada kokoon ehjää turnausta päätyömaallaan Challenge Tourilla, missä hänellä riittää vielä kosolti tekemistä saadakseen kaudeksi 2019 vahvan kategorian. Göteborgin kilpailu kuitenkin osoitti, ettei nuorukaisen potentiaali ole kadonnut minnekään.

Tapio Pulkkanen saavutti Ruotsissa parhaan sijoituksensa neljään kuukauteen. Kuva: Getty Images

Myös Tapio Pulkkasen (-2) päätöskierros sujui myönteisissä merkeissä. Hän oli kierrostaan 16. reiän jälkeen yhden alle, mutta teki loppuun kaksi rutkasti sijoitusta kohentanutta birdieä. Tuloksen 67 pelannut ”Hattu-Tapio” jakoi Göteborgissa 34. sijan.

”Hyvä viimeinen kierros jätti positiivisen tunteen pelistä. Tänään oli aika lailla ensimmäisen päivän kaltainen kierros, putteri ei tosin ollut kuuma”, Pulkkanen sanoi.

”Kokosin kaksi hyvää ja kaksi huonoa kierrosta. Peli on olemassa, täytyy vain kaivaa ehjiä kisoja tulevilla viikoilla.”

Pulkkanen ylsi viikonvaihteessa toisessa perättäisessä ET:n kilpailussaan jatkokierroksille. Suunta on muutenkin parempaan päin, sillä kyseessä oli hänen korkein sijoituksensa sitten huhtikuussa pelatun Open de Espana -turnauksen.

Kim Koivu pettyi puttipeliinsä Nordea Mastersissa. Kuva: Getty Images

Kim Koivu (+3) teki kentän 12:nnella (par 4) reikätuloksen kahdeksan, mikä vei pohjan hyvältä tulokselta.

”Muutama virhe maksoi paljon. Lesson learned hopefully (toivottavasti oppi meni perille). Putteri oli kylmänä koko viikon, silloin on vaikea tehdä tulosta”, kertoi sijalle T68 pudonnut pelaaja.

Nordea Mastersin paremmuus ratkaistiin kokonaistulokseen 288 (-14) päätyneiden Englannin Paul Waringin ja Etelä-Afrikan Thomas Aikenin kesken uusinnassa.  Aiken löi avauksensa ensimmäisellä playoff-reiällä (18.) veteen, helpottaen vastustajansa tietä uran ensimmäiseen European Tour -voittoon.

Ykköstila tuli 33-vuotiaalle Waringille juhlavassa paikassa, sillä hän pelasi tällä viikolla 200. turnauksensa Euroopan kiertueella.

Thorbjørn Olesen (-12) kiilasi neljännen sijansa ansiosta tällä viikolla huilaavien Paul Caseyn ja Ian Poulterin edelle Ryder Cupin maailmanpistelistalla. Sommitelmat ehtivät tosin vielä muuttua, sillä pisteiden keruu päättyy vasta kahden viikon kuluttua Aarhusissa (ET) ja Bostonissa (PGA Tour) pelattavien kisojen jälkeen.