[10][12]

[10][12]

Kuningaskobra oli päättää Korhosen pelit Maybank Championshipissä

Tuhti birdiesaldo voisi riittää Malesiassa korkeaankin sijoitukseen. Virheet ovat kuitenkin syöneet tällä viikolla kovalla kädellä suomalaisen tulosta. Kolmas pelipäivä ei ollut Korhosen osalta kaikkein tavallisimpia...

Mikko Korhonen (-4) nousi tulosluettelossa pari askelta ylöspäin Kuala Lumpurin ET-turnauksen kolmantena päivänä. Hän pelasi lauantain kierroksella tuloksen 70, ja on ennen päätöspäivää jaetulla 34. sijalla.

Korhonen taituroi ensimmäisellä yhdeksiköllä (10–18) peräti viisi birdieä, mutta joukkoon mahtui myös kaksi bogia.Toinen kenttäpuolisko ei sujunut yhtä iloisesti. Hän kirjasi bogin päivän 15. (kentän 6.) reiällä, mutta kuittasi sen välittömästi birdiellä. Kierros päättyi bogiin, jonka Korhonen on tehnyt jokaisena päivänä kentän yhdeksännellä reiällä.

”Ihan hyvä rundi. Alkuun oli kovaa menoa ja vuoristorataa. Sitten loppui kyllä bensa ja viimeiset seitsemän reikää oli taistelua. Jalkoihin sattui ja jouduin liikkumaan tosi hitaasti. Onneksi muutkin pelasivat tänään niin hitaasti, ettei jääty edes jälkeen”, Korhonen sanoi.

Nummelalainen on saldonnut kolmella kierroksella kaikkiaan 17 birdieä, joka määrän puolesta voisi riittää varsin korkeaankin sijoitukseen. Ennen kaikkea avauskierroksen kaksi tuplabogia ja ongelmallinen yhdeksäs reikä rasittavat kuitenkin tulosta isommassa kuvassa.

Mikko Korhonen oli astua kierroksen alkupuolella kuningaskobran päälle. Kuva: Petri Timonen

Aivan tavanomaisesta työpäivästä ei Korhosen kohdalla voida puhua, sillä hän sai tehdä kentällä tuttavuutta Malesian luonnon kanssa.

”Sellainen läheltä piti -tilanne siellä tänään kävi, että alkukierroksesta astuin 20 cm päähän kuningaskobran takapäästä! Käärme oli noin 1,5 metrin mittainen. Ilmeisesti se oli juuri syönyt, kun se ei liikkunut ollenkaan.”

Elossa se kyllä oli, kun seuraavalla reiällä saimme tiedon, että se oli luikerrellut pois. Vähän kyllä adrenaliini virtasi siinä kohtaa!

Danny Willett (-16) siirtyi Maybank Championshipissä kuskin paikalle. Eroa toisena olevaan David Lipskyyn on kolme lyöntiä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Willett johtaa Euroopan kiertueella turnausta 54 reiän jälkeen useamman lyönnin marginaalilla.

Alexander Levy (-12) on kolmantena. Ranskalaisten panos kisassa on muutenkin hyvä, sillä Mike Lorenzo-Vera ja Gregory Havret jakavat neljättä sijaa tilanteessa -11.

Korhonen starttaa kisan finaalikierrokselle kello 1.45 Suomen aikaa kahden ET-voittajan Peter Uihleinin, 27, ja Matteo Manasseron, 23, kanssa. Jälkimmäinen voitti kausina 2010−2013 joka vuosi yhden kilpailun, mutta edellisestä ykköstilasta on ehtinyt vierähtää jo vajaat neljä vuotta.