Mikko Korhoselle ja Karri Kakolle jäi golfuran toistaiseksi paras muisto Itävallan kisasta, jossa yli 40 sekunnin valmistautumisesta iskettiin tuloskorttiin lyönti lisää.
 Kuva: Getty Images
European Tour |
7.12.2017

Korhosen, Pulkkasen ja Lindellin avauspäivän yhteissaldo Johannesburgissa: -18!

Suomalaiskolmikko yltyi historialliseen peliesitykseen Joburg Openin ensimmäisellä kierroksella.

Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluva Joburg Open alkoi suomalaisittain loistavasti, historiallisestikin. Tiettävästi koskaan aikaisemmin ei kolme sinivalkoista pelaaja ole ollut ET:n kilpailussa kahdeksan joukossa avauspäivän jälkeen.

Suomalaisten huippupäivän ensimmäinen hahmo oli kautensa ET:llä käynnistänyt Mikko Korhonen, joka ilmoitti Joburg Openin alla tavoittelevansa paikkaa ensi syksynä pelattavaan kiertueen kolmen turnauksen finaalisarjaan.

Päättäväinen pelaaja iski ikään kuin sanojensa vakuudeksi kisan ensimmäisellä kierroksella näyttävän 66 (-6) lyönnin tuloksen. Korhonen pelasi torstaina kahden kentän Joburg Openissa Randpark Golf Clubin Firethorn-kenttää. Kierroksen etuysi sujui yhden birdien ja yhden bogin siivittämänä par-tahdissa, kunnes alkoi tapahtua.

Koneensa käyntiin saanut helsinkiläinen hurjasteli sisääntulon alusta lähtien kuuden birdien suoran, ja harppasi hetkessä tulosluettelon kärkipäähän. Myös takaysin loppu sujui (kolme paria) virheettömästi, ja Korhonen pääsee toiselle kierrokselle herkullisista asetelmista.

Markku Louhion valmennettava on kiinnittänyt harjoittelussaan huomiota erityisesti puttaamiseen. Panostus kantoi hedelmää torstaina.

”Tänään upposi putti aika kivasti, lyöminen oli vähän keskinkertaista. Pysyin kuitenkin pelissä tiiltä hyvin. Muutama kolmen metrin putti upposi, pari kuusimetristä ja yksi kymppimetrinen”, Korhonen kertoi.

Tapio Pulkkanen piti bogit poissa tuloskortistaaan. Kuva: Getty Images

Suomalaisista myös Tapio Pulkkanen ja Oliver Lindell tuntuivat saaneen virtaa Korhosen hienosta avauskierroksesta. Bushwillow-kentällä pelanneen Pulkkasen tulos alitti niin ikään parin kuudella lyönnillä, mutta tuloksen 65 selittää kentän par 71.

Pulkkasen virheettömästä kierroksesta kolmasosa sisälsi birdiejä, joista kaksi viimeistä tuli sopivasti rei’ille 17 ja 18.

”Etuysillä tein muutamalle helpolle reiälle birdiet, mutta muuten ei juurikaan ollut edes paikkoja. Takaysillä lähestymiset osuivat vähän lähemmäs ja tein hyviä birdiejä”, Pulkkanen sanoi.

”Fiilikset ovat hyvät. Itse asiassa Tiger Woodsin peliä viime viikolla seuranneena olen lyönyt aika reippaita vetoja ja draivi on kulkenut hyvin. Siitä siis pieni inspiraatio. Peli tuntuu hyvältä tällä hetkellä.”

Korhosen tavoin Firethorn-kentällä tuloksen 66 pelanneen Lindellin kortti sisälsi seitsemän birdieä ja ykkösellä tulleen bogin.

”Ilman suurempia ongelmia avauksissa selvittiin tänään, puttipeli oli hyvää erinomaisilla viheriöillä. Putteja kertyi 27 ja muutama birdie jäi vielä kentällä”, sanoi Lindell kiiruhtaen rangelle ennen pimeää.

Oliver Lindell oli erittäin tyytyväinen puttipeliinsä. Kuva: Getty Images

”Alun bogin jälkeen saatiin juonesta kiinni, useita pitkiä putteja upposi ja loi luottamusta tekemiseen”, jatkoi Lindellin caddiena Johannesburgissa toimiva Harri Marjala.

Kalle Samooja (Bushwillow-kenttä) ei saanut torstaina parastaan irti. Hän on tuloksellaan 72 (+1) kolme lyöntiä ennustetun cut-rajan alapuolella.

”Vähän oli taistelua läpi päivän. Ei oikein lyötynyt hyvää tunnetta vetoon ja joutui taistelemaan. Plus-tulokset tuli annettua vähän liian helpolla tänään”, Samooja kertoi.

”Huomenna on sitten toinen baana, ja kuten tuloksista näkee, niin alhaisia kierroksia on tarjolla, jos vaan säilyy maltti.”

Joburg Openin ensimmäisen kierroksen parhaasta tuloksesta (63) vastasi isäntämaan Keenan Davidse (Bushwillow Course). Suomalaiset jakavat Tanskan Joachim B. Hansenin (Firethorn-kenttä) kanssa parhaan pohjoismaalaisen sijoitusta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.