16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhonen viikonlopun kierroksille Prahassa

Vaisu puttipeli pudotti Mikko Korhosen asemia Czech Mastersin toisella kierroksella. Eroa kärkeen on kymmenen, mutta top 10:een vain viisi lyöntiä.

Mikko Korhonen (par) pelasi perjantaina hyvin samantyylisen kierroksen Albatross Resortin kentällä kuin avauspäivänä. Korttiin tuli yksi bogi ja yksi tuplabogi, jonka hän kirjautti korttiinsa jälleen kahdeksannella reiällä.

Birdiemäärä putosi neljästä kahteen, kierrostulos (73) nousi kahdella, vaikka viheriöosumia oli 15. Peräti 33 kertaa putannut Korhonen manaili tuplaansa sekä puttipeliään.

”Peli meni hivenen puurtamiseksi. Pistin alussa pari lyhyttä puttia ohi, kahden birdien jälkeen tuli vielä harmittava tupla kasille. Sisääntulossa oli paikkoja, mutta nyt ei uponnut. Hyvää taisteluakin siinä oli parien eteen tehtävä”, kymmeneen perättäiseen pariin kierroksen lopettanut Korhonen sanoi.

”Toivottavasti tulokseni riittää, olisi mukavaa päästä pelaamaan kaikki neljä kierrosta pitkän tauon jälkeen”, hän sanoi.

Illan ehdittyä turnauksen karsintaraja asettui +1:n kohdalle, ja samalla sinetöityi myös Korhosen jatkopaikka. Hän jakaa kisassa 36 reiän jälkeen 50. sijaa muun muassa kuusi kertaa PGA Tourilla voittaneen Etelä-Afrikan Rory Sabbatinin kanssa.

Czech Mastersin kärkipaikkaa jakavat olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Belgian Thomas Pieters ja toisen kierroksen kovimman (66) tuloksen pelannut Tanskan JeffWinther. He ovat kokonaistilanteessa -10.

Turnauksen voittoa puolustava Pieters otti vuodentakaisessa Czech Mastersissa uransa ensimmäisen ykköstilan ET:llä ja voitti heti seuraavan kilpailunsa Hollannissa. Kahta peräkkäistä (Tsekki ja Tanska) ykköstilaa Pietersiltä vaaditaan nytkin, mikäli hän aikoo vaikuttaa vielä Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteenin Darren Clarken suunnitelmiin.

Thomas Pieters jahtaa Prahassa tosissaan toista peräkkäistä Czech Mastersin voittoa. Kuva: Getty Images

Thomas Pieters jahtaa Prahassa tosissaan toista peräkkäistä Czech Mastersin voittoa. Kuva: Getty Images

”On aina hienoa pelata bogiton kierros ja upottaa muutama hyvä putti”, Pieters kiitteli iskettyään toistamiseen tuloksen 67.

”Olen lyönyt raudoilla todella hyvin, ja pallonlyöminen on yleensäkin ollut erittäin hyvää viime päivinä. Pelaaminen tuntuu kontrolloidulta ja stressittömältä.”

”Samalla suunnitelmalla jatketaan. Itse asiassa olen pelannut tänä vuonna vähemmän aggressiivisesti, mutta se on kannattanut, sillä wedge-lyöntini ovat olleet paljon parempia kuin viime vuonna. Puukolmonen on ollut ahkerammassa käytössä, mutta jos välillä täytyy päästä joidenkin bunkkereiden yli, miksipä sitä ei tekisi.”

Winther sijoittui helmikuussa pelatussa Tshwane Openissa toiseksi, mutta on sen jälkeen selvittänyt cutin vain kolmessa turnauksessa.

”Sitä on pitkä aika kun olen pelannut näin hyvin, joten tuntuu mukavalta saada pari onnistunutta kierrosta alle. Täytyy yrittää jatkaa samaan malliin.”

”Itselleni ei ole erityisiä ajatuksia viikonlopulle. Aion vain edetä lyönti kerrallaan, enkä ajattele mitään. Lähden kentälle nauttimaan.”

Prahan kisan nimekkäimmistä pelaajista USA:n John Daly (-3) on sijalla 19, Englannin Lee Westwood (-2) on kuusi pykälää alempana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje