[6][5]

[6][5]

Korhoselta upea loppukiri Hollannissa: "Jostain kaivoin ne hyvät lyönnit"

Korhonen pelasi kuusi viimeistä reikää neljä alle ja kohtenteli sijoitustaan Hollannin ET-kisassa tuntuvasti.

Vielä kuusi reikää ennen loppua Mikko Korhosen viimeinen kierros Hollannin Spijkissa pelattavassa KLM Openissa näytti etenevän huonoon suuntaan. Korhonen oli kahden bogin myötä kierrostaan kaksi yli parin.

Viimeiset kuusi reikää hän kuitenkin pelasi kuin hurmiossa neljä alle parin viimeisteltyään kolme birdietä par 5 -rei’ille ja yhden par-kolmosella.

”Hyvä loppu! Onneksi se lähti lopulta kulkemaan, meinasi jo alkaa ärsyttämään ihan kunnolla. Kroppa oli vähän jäykkänä tänään, enkä pystynyt lyömään riittävän rennosti”, hän sanoi.

”Jostain sain kaivettua loppuun riittävän hyviä lyöntejä, vaikka turhautuminen oli lähellä. Rei’illä 13, 14 ja 15 löin kaikilla lähestymisen lähelle lippua. Vikalla reiällä birdie syntyi kahdella putilla. Pallo oli aivan viheriön etureunassa ja matkaa oli lähes 25 metriä”, Korhonen kertoi.

Mikko Korhonen on selviytynyt ainoana suomalaisena jatkokierroksille kahtena viime viikkona Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

KLM Open -kilpailu Hollannissa oli Korhoselle jo uran seitsemäs. Hän ei ole karsiutunut jatkokierroksilta kertaakaan. The Dutch -kentällä, jolla kisa pelattiin nyt kolmatta kertaa, sijoitukset ovat olleet järjestyksessään 10:s, 38:s ja nyt 24:s.

Jaettu 24. sija tuo Korhoselle palkintorahaa 18 450 euroa. Kuluvalla kaudella Korhonen pelannut 20 kilpailua ja ansainnut palkintorahaa jo yli 660 000 euroa.

Korhonen on parhaana suomalaisena Euroopan kiertueen pistelistalla sijalla 47 ja maailmanlistalla sijalla 121.

Hollannista hän lentää Portugaliin, jossa pelataan ensi viikolla Portugal Masters -kilpailu. Mukana ovat suomalaisista myös Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen, jotka karsiutuivat jatkokierroksilta Hollannissa. Hollannissa kisan ensimmäisen kierroksen jälkeen keskeyttänyt Mikko Ilonen ei Portugalissa pelaa.

Ashun Wu onnistui ottamaan uransa kolmannen ET-voiton Hollannissa ratkaistuaan kisan päätöäsväylän birdiellä. Kuva: Getty Images.

KLM Openin voittoon nousi viimeisen reiän birdien myötä kisaa kahden kierroksen jälkeen johtanut, mutta otettaan lauantaina menettänyt Kiinan Ashun Wu. Wu teki viiden viimeisen reiän jaksoon kolme birdietä.

Voitto oli 33-vuotiaalle kiinalaiselle uran kolmas Euroopan kiertueella. Edellinen tuli vuonna 2016 ja ensimmäinen 2015. Toiseksi sijoittuneella Chris Woodilla oli mahdollisuus venyttää kisaa uusintaan, mutta englantilainen ei onnistunut tekemään birdietä kentän päättäneelle par-viitoselle