14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhoselle kelpo sijoitus kisasta, josta luuli karsiutuneensa – voitto jälleen Yhdysvaltoihin

Yhdysvaltalaiset ovat vieneet nimiinsä jo kuusi kauden 12:sta kilpailusta Euroopan kiertueella.

Mikko Korhonen on sijoittunut jaetulle 31. sijalle golfin Euroopan kiertueen Oman Openissa. Suomalainen nosti sijoitustaan kolmannella ja neljännellä kierroksella sen jälkeen, kun luuli jo karsiutuneensa toisen kierroksensa päätteeksi.

Korhonen joutui urakoimaan sunnuntaina peräti 31 reikää, kun kilpailun kolmas kierros keskeytettiin lauantaina pimeän laskeuduttua. Aikataulu oli poikkeuksellisen tiukka hiekkamyrskyn pakotettua järjestäjät keskeyttämään kisan perjantaina jo puolen päivän tietämillä.

Kolmannen kierroksen jäljellä olleet 13 reikää Korhonen pelasi varhain aamulla yksi alle parin ja päivän toinen kierros sujui par-tulokseen. Korhosen yhteistulos kilpailussa oli +3 (70–78–71–72).

”Pitkä päivähän tämä oli, ajatus pysyi ihan hyvin kasassa. En päässyt raudoilla aivan tarpeeksi lähelle lippua. Jouduin puttaamaan ihan liian kaukaa koko ajan, ja kovassa tuulessa on muutenkin hankala upottaa putteja. Nyt lentokentälle ja kohti Qataria”, Korhonen sanoi.

Korhonen ansaitsi kilpailusta palkintorahaa 11 634 euroa. Kilpailu oli Korhoselle kauden neljäs ja jatkopaikka kolmas. Muut suomalaiset karsiutuivat jatkosta.

Kurt Kitayama voitti jo toisen kisansa debyyttikaudellaan. Kuva: Getty Images

Kilpailun voittoon nousi Yhdysvaltojen Kurt Kitayama tuloksella -7. Viikonlopun kierroksilla Kitayama ei ihmeitä esittänyt, mutta avasi kilpailun komeasti tuloksella 66. Todella kovissa tuulissa pelatun toisen kierroksen alkukauden komeetta selvitti 74 lyönnillä.

26-vuotias jenkki pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Euroopan kiertueella. Kymmenessä startissaan hän on päässyt juhlimaan voittoa jo kahdesti. Kitayama tuntuu olevan joko kylmä tai kuuma, voittojen lisäksi mies ei yhtä 15:ttä sijaa lukuun ottamatta ole mahtunut kertaakaan tuloslistalla 45. sijan paremmalle puolelle.

Huomionarvoista on sekin, että yhdysvaltalaiset ovat voittaneet jo kuusi kauden 12 kilpailusta Euroopan kiertueella.

Kiertue jatkuu ensi viikolla Qatarissa. Mukana on Suomesta neljä pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje