23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhonen: Tuntemuksiin nähden sain kasaan hyvät kierrokset

Mikko Ilosen edelle Shenzhenissä niukasti kiilannut Mikko Korhonen harmitteli rentouden puuttumista lyönnistä ja kropasta. Bernd Wiesberger otti playoff-voiton uransa 200. Euroopan kiertueen turnauksessaan.

Mikko Korhonen päätti golfin Euroopan kiertueen Shenzhen International -kilpailun sunnuntaina 70 (-2) lyönnin kierrokseen. 72 reiän lopputulos oli 283 eli viisi alle parin.

Korhosen jakoi turnauksessa 39. sijan. Hän ansaitsi palkintorahaa 16 519 euroa ja nousi kiertueen tienestilistalla 50:n joukkoon.

”Tänään oli ihan hyvä päivä, vähän lopussa lahosi ja löin pari huonoa lyöntiä. Kaiken kaikkiaan oli hyvä viikko ja kiva päästä kisassa jatkoon”, Korhonen sanoi.

Eroa kärkeen Korhosella kertyi 11 lyöntiä, kahdeksan joukkoon kolme lyöntiä vähemmän.

Lyöminen oli vieläkin hyvin väkinäistä, asennot hukassa ja kroppa tuntuu olevan vähän jumissa. Tuntemuksiin nähden sain kasaan hyvät kierrokset. – Mikko Korhonen

Euroopan kiertue jatkuu tulevalla viikolla Kiinan Pekingissä pelattavalla Volvo China Open -turnauksella. Korhonen on mukana kilpailussa ja lentää Pekingiin maanantaina.

Korhonen on pelannut kuluvalla kaudella kahdeksan kilpailua, joissa on selviytynyt jatkoon seitsemän kertaa. 15 viime kisasta jatkopaikkoja on kasassa peräti 13.

Mikko Ilonen noitui puttipeliään viimeisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (-4) sijoittui Shenzhen Internationalissa 45:nneksi.

Päätöspäivä oli kenttäpelin osalta selvästi parasta. Pääsin puttaamaan birkkua 17 kertaa viheriöiltä. Kulmaraudan kanssa oli vaikeaa, en saanut mitään sisään. Ärräpäitä oli ilmassa ja mielessä lähes kaikilla viheriöillä. – Mikko Ilonen

Ilonen kuittasi Shenzhenistä reilun 13 635 euron palkkion. Kauden kuudessa kisassa hän on päässyt kolmasti jatkoon. Paras sijoitus on 32:s, joten paras vire antaa vielä odottaa itseään.

Torstaina käynnistyvän Volvo China Openin Ilonen on pelannut jo kymmenen kertaa. Saldo on erinomainen, parhaat sijoitukset toinen, neljäs ja kahdeksas.

Finaalikierroksella hienon loppukirin (63) esittänyt Englannin Tommy Fleetwood ja Itävallan Bernd Wiesberger päätyivät kisassa tasalukemiin 16 alle. Wiesberger käänsi pelin lopulta edukseen ensimmäisellä (kentän 18.) uusintareiällä, jossa hän taituroi birdien hienon lähestymisensä myötävaikutuksella.

Kyseessä oli Wiesbergerille neljäs uusinta Euroopan kiertueella. Kaikki muut olivat päättyneet aiemmin hänen tappioonsa.

Bernd Wiesberger kolkuttelee voittonsa myötä paikkaa 30:n joukkoon maailmanlistalla. ET:n Race to Dubai -listalla hän on nyt kuudentena. Kuva: Getty Images

Voitto huipensi Wiesbergerin mainion viime heinäkuun PGA Championshipistä lähtien pelaaman jakson, jonka puitteissa hän on saavuttanut kahdeksan top 5 -sijoitusta, eikä ole karsiutunut kertaakaan. Neljäs voitto pääkiertueella ei olisi voinut muutenkaan tulla sopivampaan paikkaan, sillä hän pelasi tänä viikonloppuna 200. turnauksensa ET:llä.

”On sanottava, että oloni tuntuu nyt hieman helpottuneelta. Olen pelannut viimeisten kuukausien aikana muutaman todella hyvän turnauksen, ja on hienoa saada jälleen palkintopokaali haltuunsa” Wiesberger sanoi.

Halusin saada hyvän alun ja näyttää heille, että minua on vaikea horjuttaa. Sitten missasin pari lyhyttä lyöntiä. Peli olisi voinut suistua toiseen suuntaan, mutta säilytin kärsivällisyyteni ja pelasin jatkossa ihan hyvin. – Bernd Wiesberger

Gregory Bourdy ja Ross Fisher jakoivat kolmannen sijan lyönnillä kärkikaksikolle hävinneinä. Fisherillä oli käsissään kaikki avaimet päästä uusintaan, mutta hän sortui 18. reiällä kolmeen puttiin.

Onneton oli loppu myös George Coetzeen (-12) kierroksella. Tiukassa paikassa huonosti viihtyvä eteläafrikkalainen teki päätösreiällä kahdeksikon, kun par-tulos olisi vienyt hänetkin playoffiin. Lopun sähläys pudotti Coetzeen tylysti top 10:n ulkopuolelle.

Tanskan Thorbjørn Olesen (8:s) ja Ruotsin Alexander Björk (14:s) olivat ainoat 20:n joukkoon sijoittuneet pohjoismaalaiset.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje