15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhonen liekeissä Etelä-Afrikan finaalikisassa

Chippaamalla kaksi birdietä tehnyt (katso videot jutusta) Mikko Korhonen murtautui välittömästi kärkikamppailuun Nedbank Challengessa.

Mikko Korhonen käynnisti Euroopan kiertueen finaalisarjan toisen kilpailun, Etelä-Afrikan Sun Cityssä pelattavan Nedbank Challengen upeasti. Helsinkiläinen takoi kierroksen aikana peräti viisi birdietä ja teki vain yhden bogin.

Korhonen jakaa kierroksensa jälkeen kilpailussa toista sijaa tuloksella 68 (-4). Samassa tuloksessa ovat Ranskan Mike Lorenzo-Vera sekä isäntämaan Charl Schwartzel.

Päivän kaikki chipit taisivat mennä sisään.

Eroa kisaa johtavaan Espanjan Sergio Garciaan (-8) on neljä lyöntiä.

”Kenttä on tosi kireän oloinen. Pitkiä reikiä ja haastavat griinit, aika pienet ja kaltevat. Ehdottomasti vaikein, mitä olen tässä maassa pelannut. Onnistuminen vaatii hyvää lyömistä ja lähipeliä, jos griiniin ei osu”, Korhonen arvioi kisan alla.

Korhonen ennakoi erittäin vaativan kisakentän sopivan erityisen hyvin pitkälyöntisille pelaajille. Vaikka Korppa ei lukeudu ’bighittereihin’, käytti hän jälleen kentän par-viitoset erinomaisesti hyväkseen tehden niillä kaksi birdietä. Torstaina päivän ainoa bogi tosin syntyi par-viitosella, peräti 545-metrisellä ysiväylällä.

Jälleen kerran Korhosen syömähammas oli tasaisuus ja bogien välttäminen. Kuluvalla kaudella Korhonen on tehnyt ainoastaan 2,44 bogia kierrosta kohti, joka on kiertueen seitsemänneksi paras saldo.

Myös lähipeli lukeutuu Korhosen vahvuuksiin. Torstaina Korppa upotti pallonsa kuppiin kahdesti chippaaalla – rei’illä 12 ja 18.

”Päivän kaikki chipit taisivat mennä sisään. Oli aika tasainen kierros, muutama hyvä chippi ja par bunkkerin kautta”, hän sanoi.

”Osuin aika hyvin väyliin ja olin järkevä, jos missasin väylän – löin aina keskelle griiniä. Sen takia jäi vähän pitempiä putteja, mutta tein monta hyvää paria kahdella putilla. Hyvä päivä, huomenna jatketaan tästä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje