15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhonen kolmannelta sijalta viikonloppuun: "Sergion kanssa oli lungi pelata"

Mikko Korhonen jatkoi loistavia otteitaan Nedbank Challengessa. Tapio Pulkkaselle päivä oli vaikea. Päivän, ja kenties koko kauden, erikoisimmasta kierroksesta vastasi Ross Fisher.

Mikko Korhosen paineensietokykyä testattiin perjantaina Etelä-Afrikan Sun Cityssä, kun hän pelasi Euroopan kiertueen Nedbank Challenge -kilpailun toisella kierroksella samassa ryhmässä golfin supertähtiin lukeutuvan Sergio Garcian kanssa, joka avauskierroksella tehtaili 64 lyönnin haamukierroksen vaativalla Gary Player Goulf Coursella.

Korhonen taisteli monenkirjavien vaiheiden jälkeen perjantaina tuloksekseen 70, kaksi alle parin. Garcia joutui huonon lopun jälkeen tyytymään lyönnin heikompaan tulokseen (-1). Ryhmän kolmas pelaaja, Ranskan Mike Lorenzo Vera, joutui taipumaan tulokseen 73 (+1).

Huomenna vielä svingikingi Louis (Oosthuizen) mukana ryhmässä. Jengiä oli jo aika hyvin katsomossa.

Kahden kierroksen jälkeen Korhonen on kilpailussa yksin kolmantena tuloksella -6. Suomalaisen ja kisaa johtavan Garcian (-9) väliin mahtuu isäntämaan Louis Oosthuizen (-8). Eroa neljännen sijan jakaviin pelaajiin on kaksi lyöntiä.

”Sergion kanssa oli ihan lungia pelata, hän on mukava kaveri. Huomenna vielä svingikingi Louis (Oosthuizen) mukana ryhmässä. Jengiä oli jo aika hyvin katsomossa”, Korhonen sanoi.

Korhonen aloitti kierroksensa vahvasti tekemällä kaksi birdietä kolmen ensimmäisen reiän aikana. Reiät 5–8 hän kuitenkin pelasi kolmen bogin myötä kolme yli parin. Jälkimmäisen yhdeksikön aikana Korhonen löysi jälleen paremman vireen ja naulasi kolme birdietä.

”Vähän huono hetki sattui siihen etuysille. Siinä vähän arvottiin väärin tuulta pari kertaa ja tuli huonoja missejä. Tuuli on täällä todella arvaamaton. Muutama hyvä lyönti siihen ja sain taas pelistä hyvin kiinni”, Korhonen sanoi.

Korhosella on loistava mahdollisuus ansaita Etelä-Afrikasta muhkea kassi joululahjarahaa, sillä kolmannesta sijasta tiliä lihoitettaisiin noin 400 000 eurolla. Kakkosijasta korvaus on reilut 700 000 euroa ja voittajaa muistetaan 1,07 miljoonan euron shekillä.

Tapio Pulkkanen ei ollut parhaimillansa perjantain kierroksella. Kuva: Getty Images.

Tapio Pulkkasen päivä oli vaisu. Pulkkanen joutui taipumaan bogiin neljästi, mutta birdiehana ei ottanut auetakseen päivän aikana. Pulkkanen on kilpailussa sijalla 44 yhteistuloksella +3.

Jatkaakseen kauttaan Dubain finaalissa Pulkkanen tarvitsee Etelä-Afrikasta vähintään top 20 -sijoituksen. Niille sijoille on matkaa neljä lyöntiä, joten vahva viikonloppu voi edelleen riittää nostamaan Pulkkasen mukaan kauden loppuhuipennukseen.

Päivän erikoisemmasta kierroksesta vastasi Ross Fisher. Englantilainen oli 14 reiän jälkeen kierrostaan jo kahdeksan alle parin yhden eaglen ja kuuden birdien myötä. Reiällä 15, joka on par 4, Fisher töpeksi korttiinsa yhdeksikön. Epäonnistuminen suisti pelin raiteiltaan ja ysin jatkeeksi hän kirjasi bogit kolmelle viimeiselle reiälle.

Pelattuaan siis neljä viimeistä reikää kahdeksan yli parin Fisher kirjasi kierrostuloksekseen 72 eli par. Fisher jakaa kilpailussa 19. sijaa tuloksella -1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)