Mikko Korhonen on alkukauden jälkeen paras suomalainen ET:n Race to Dubai -pistelistalla. Kuva: Getty Images
European Tour |
11.4.2018

Korhonen ja Pulkkanen palaavat työmaalle Madridissa

Korhonen on hakenut kisavirettä ET:n kisakalenteriin palaavaan Espanjan avoimeen mestaruusturnaukseen Dubaissa, Pulkkanen Espanjassa.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen palaavat kisakentille viiden viikon mittaiseksi venyneeltä kilpailutauolta torstaina Madridissa käynnistyvässä Open de España -kilpailussa.

Kaksikko on mukana myös ensi viikolla pelattavassa Trophee Hassan II -kilpailussa Marokossa, jossa kentällä nähdään myös Euroopan kiertueen kolmas suomalainen Mikko Ilonen.

Niin Korhonen kuin Pulkkanenkin kilpailivat viimeksi Etelä-Afrikassa Tshwane Openissa. Korhonen kamppaili kalkkiviivoille asti voitosta ollen lopulta kolmas. Onnistuminen nosti Korhosen kiertueen rahalistalla parhaana suomalaisena sijalle 59. Pulkkasen kohtalona oli karsiutua jatkokierroksilta.

”Se onnistuminen antoi itseluottamuspuolelle hyvää buustia. Viimeksi olin pelannut niin tasapainoisen ja hyvän kilpailun edellisen kesän loppupuolella, joten se oli tärkeä onnistuminen”, Korhonen kertoo.

Kisavirettä Espanjaa varten Korhonen on rakentanut Malmin hallin lisäksi Dubain lämmössä.

”Dubaissa oli hyvä viikon pätkä ja uskon, että se palvelee hyvin kevään kisoissa. Sain myös vähän kosketusta lämpimässä pelaamiseen, kun parina päivänä lämpötila oli yli 40 astetta”, Korhonen kertoo.

Tapio Pulkkanen ei ole löytänyt peliinsä parasta iskua alkukauden kilpailuissa. Pitkäksi venyneen kisatauon jälkeen hän näkee Madridin kisaan uutena starttina kauteen. Kuva: Getty Images

Open de España -kilpailu pelataan Madridissa. Kilpailua ei ole järjestetty pariin vuoteen ja viimeksi se on pelattu Espanjan Golfliiton kotikentällä, Centro National de Golfilla kymmenen vuotta sitten. Kisakenttä on molemmille suomalaisille uusi tuttavuus.

”Pari päivää olen Madridissa ollut ja lämpötila on muutaman asteen plussalla. Keli näyttelee isoa roolia tulostasossa. Luulen, että jos päästään hyvässä kelissä pelaamaan, niin pitää tehdä paljon birkkuja. Silloin lähestymiset ja puttipeli ovat arvossaan. Sateen takia viheriöt ovat suhteellisen pehmeitä ja lipulle voi hyökätä rohkeasti”, Pulkkanen luonnehti.

Pulkkanen matkusti Madridiin harjoitusleiriltä Etelä-Espanjasta.

”Olin viikon Espanjassa treenaamassa erityisesti wedgejä. Peli tuntuu ihan hyvältä. Tuntuu, että tämä on uusi startti kauteen ja siistiä päästä kisaamaan”, hän sanoo.

Isäntämaa Espanjan edustus kilpailussa on erittäin vahva. 27 espanjalaisesta kovavireisin on vasta 23-vuotias Jon Rahm, joka sijoittui sunnuntaina päättyneessä vuoden ensimmäisessä major-turnauksessa neljänneksi.

Rahmin lisäksi perusteltuja veikkauksia menestyjiksi kisaisännistä ovat mm. Rafa Cabrera Bello, Pablo Larrazábal, Alvaro Quiros ja Adrian Otaequi.

Korhosen lähtöaika ensimmäiselle kierrokselle torstaina on 16.40 ja Pulkkasen kello 15.30 Suomen aikaa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.