Mikko Korhonen on napannut kolmessa viimeisessä Etelä-Afrikassa pelaamassaan kilpailussa sijat 13, 7 ja 2. Kuva: Getty Images
European Tour |
10.1.2018

Korhonen ja Pulkkanen käynnistävät golfvuotensa Etelä-Afrikan klassikkokisalla

Joulukuussa Etelä-Afrikassa loistaneet Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen ovat mukana tällä viikolla Johannesburgissa pelattavassa maailman toiseksi vanhimmassa avoimessa golfkilpailussa.

Tapio Pulkkanen on ehtinyt ihastuttaa pitkillä avauksillaan, mutta tällä viikolla hänellä on mahdollisuus pistää ennätykset uusiksi. Golfin Euroopan kiertueen vuoden 2018 ensimmäinen ja kauden 2017–18 viides kilpailu, SA Open, nimittäin pelataan Glendover Golf Clubilla Johannesburgin liepeillä, yli 1700 metrin korkeudessa, jossa pallo lentää huomattavasti tavallista pidemmälle.

Pulkkanen onnistui joulukuussa Etelä-Afrikan maaperällä pelatussa Joburg Openissa hienosti ollen kolmas. Jos peli lainkaan lähtee kulkemaan, luvassa on reilusti ruutuaikaa, sillä joulukuun jälkeen Euroopan kiertue ehti mm. nimetä Pulkkasen kauden lupaavimmaksi tulokkaaksi.

Tapio Pulkkanen on aloittanut kautensa ET:llä rytinällä. Kuva: Getty Images

Jos Etelä-Afrikka on ollut suotuisa pelikohde Pulkkaselle, se on ollut sitä myös Mikko Korhoselle. Joburg Openissa Korhonen oli 13:s, ja vuosi sitten SA Openissa seitsemäs. Viime kaudella hän sijoittui niin ikään Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa toiseksi.

”Kiva on taas lähteä pelireissulle, ja Etelä-Afrikka on ollut minulle hyvä paikka pelata. Tämän jälkeen ovat sitten vuorossa Abu Dhabi ja Dubai”, kauden toisen kilpailunsa pelaava Korhonen avaa tammikuun ohjelmaansa.

Ehdin lyömään ruosteet pois ja tekeminen tuntui jopa yllättävän hyvältä.

Sunnuntaina Etelä-Afrikkaan lentänyt Korhonen ei ole pystynyt valmistautumaan kauteen aivan toivotulla tavalla, mutta uskoo vahvan rutiininsa riittävän hyvään suoritukseen kuluvalla viikolla.

”Olin joulun jälkeen sairaana, kunnon flunssa iski joululomilla, enkä pystynyt ihan suunnitelmien mukaan treenaamaan. Ehdin kuitenkin lyömään hallissa ruosteet pois ja tekeminen tuntui jopa yllättävän hyvältä.”

”Täällä kisapaikalla on kolme täyttä päivää hyvää aikaa treenata. Sen verran aikaa se vaatii, että tunne ja tuntuma pienen tauon jälkeen palautuvat. Kentälle mennään vasta huomenna, nyt on haettu lyöntiä rangella. Kelit täällä ovat mukavan kesäiset, 25–35 astetta lämpöä”, Korhonen kertoi tiistaina.

Ennakkoon arvioituna kovimmat kannot kaskessa palkintoarvoltaan miljoonan euron kilpailussa tulevat isäntämaa Etelä-Afrikasta. Mukana ovat mm. nelinkertainen major-voittaja Ernie Els sekä vähintään kerran majoria juhlineet Charl Schwartzel, Trevor Immelman ja Retief Goosen.

Lähes puolet kilpailun osallistujista tulee isäntämaasta, sillä kilpailu kuuluu myös Etelä-Afrikan Sunshine Tourin ohjelmaan.

Suomalaisista kentälle ampaisee ensimmäisenä Mikko Korhonen, joka tarttaa 10. tiiltä klo 12.20. Pulkkasen kisa käynnistyy 10 minuuttia myöhemmin, klo 12.30, tiiltä 1.

Päivitetty klo 12.20 lähtöajat.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.