14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhonen avauspäivän ainoa suomalaisonnistuja Saudi-Arabiassa − hitaat viheriöt tuottivat päänvaivaa maailmantähdille

Muut suomalaiset ovat enemmän tai vähemmän ennustetun cut-rajan väärällä puolella.

Mikko Korhonen pelasi mallikkaan kierroksen King Abdullah Economic Cityssä käynnistyneessä Saudi International -turnauksessa. Hän on kisassa 18 reiän jälkeen jaetulla 31. sijalla tuloksellaan 68 (-2).

Eroa kilpailun kärkipaikan ottaneeseen Belgian Thomas Pietersiin on viisi lyöntiä.

Royal Greens Golf & Country Clubin kentän 10. tiiltä startannut Korhonen oli terävimmillään kierroksen alkuvaiheilla tehtyään viiden ensimmäisen reiän jaksossa kolme birdieä.

Seitsemän parin jälkeen oli vuorossa päivän neljäs birdie, ja helsinkiläinen nousi tässä vaiheessa jo kahdeksan joukkoon. Kierroksen loppu ei sujunut kuitenkaan parhaalla mahdollisella tavalla: hän teki ensimmäisen boginsa 15. reiällä (kentän 6.), ja päätti urakkansa 18:lla (kentän 9.) toiseen bogiin.

”Ihan ok rundi. Kova tuuli vaikeutti tuloksen tekemistä. Kärsivällisyyttä koeteltiin myös griineillä, mutta se oli jo tiedossa etukäteen, sillä ne ovat aika hitaat ja pomppuiset”, Korhonen sanoi.

”Vähän terävyyttä lisää huomiselle ja putteja vaan rohkeammin perille.”

Torstain kierros oli muille suomalaisille hankala. Neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplabogin tehnyt Tapio Pulkkanen pelasi tuloksen 71 (+1) , ja on parhaillaan lyönnin päässä kilpailun ennustetusta cut-rajasta.

”Vähän haasteellista oli tänään. Draivaaminen oli hyvää, ja pääsin lopulta aika paljon hyville tonteille. Sähelsin tuplan chippaamalla veteen 18. reiällä”, ”Hattu-Tapio” sanoi.

”Toivottavasti huomenna aamulla on rauhallisempi tuuli. Tavoitteena on alhainen kierros.”

Kun tiedät, ettet saa mistään sisään, se alkaa näkymään kaikessa muussakin.

Samassa ryhmässä pelanneet Kalle Samooja ja Kim Koivu eivät syttyneet kirittämään toisiaan lentoon. Samooja (75/+5) on sijalla T122, ja viisi lyöntiä kierrokseensa enemmän käyttänyt Koivu (80/+10) toiseksi viimeisenä, sijalla T130.

Tässä Alvaro Quirosta pelistä kiittelevä Thomas Pieters (oik.) löi virheettömän kierroksen. Kuva: Getty Images

”Oli erittäin raskas päivä. Griinit olivat hitaat ja pomppuisat. Putit eivät menneet sinne päinkään. Meni aivan huuruun”, yhden birdien ja puoli tusinaa bogeja kirjannut Samooja kertoi tiedotteessa.

”Pelihuumori lähti aika nopeasti pois ja oli kateissa koko päivän. En saanut käännettyä sitä missään vaiheessa. Kun tiedät, ettet saa mistään sisään, se alkaa näkymään kaikessa muussakin. Koko homma oli vähän sinne päin huiskimista.”

Kehnosti sujuneesta kierroksesta huolimatta Samooja valoi uskoa seuraavaan päivään.

”Kyllä kenttä paikkoja tarjoaa. Koitetaan huomenna saada visiittiä jatkettua.”

Koivun kortista löytyi Samoojan tavoin yksi birdien ja kuusi bogia. Näiden ohella hänelle merkittiin kaksi tuplabogia ensimmäisellä ja kolmannella reiällä.

Paalulla olevalla Pietersillä (63/-7) on seuraaviin kahden lyönnin etumatka. Kakkossijaa jakavien kuuden pelaajan joukossa ovat muun muassa Englannin Ross Fisher ja lupaava italialainen Renato Paratore.

Isommalla joukolla Saudi-Arabiaan tulleille tähtipelaajille avauspäivä aiheutti hienoisen pettymyksen. Maailmanlistan ykkönen, Englannin Justin Rose (70/par) on vain niukasti cut-rajan yläpuolella. Yhdysvaltalaiset Dustin Johnson (OWGR 3.) ja viime viikolla Dubaissa voittanut Bryson DeChambeau (OWGR 5.) jakavat Korhosen kanssa samaa 31. sijaa. Brooks Koepka (OWGR 2.) on lyönnin päässä edellisestä, sijalla T46.

Monet ilmiselvästi vierastivat uutta kisakenttää, jonka viheriöt ovat reilusti normaalia hitaammat. Lisäksi tavallista kaltevammat pinnat näyttivät korostavan puttaamisen vaikeutta.

Lue myös Mikko Korhosen caddien Karri Kakon mielenkiintoinen blogi, jossa hän ottaa muun muassa kantaa Royal Greens & Country Clubin kentän tahmeisiin viheriöihin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje