[6][5]

[6][5]

Korhonen loisti Marokossa – koko suomalaistrio jatkoon

Mikko Iloselle riitti jatkopaikkaan perjantaina parin kierros, Korhoselta vaadittiin parin alitus. Korhonen vastasi huutoon ja löi pöytään päivän toistaiseksi parhaan tuloksen.

Mikko Iloselta, Tapio Pulkkaselta ja Mikko Korhoselta vaadittiin tänään perjantaina ehjää kierrosta Marokon Rabatissa pelattavassa golfin Euroopan kiertueen Trophee Hassan II -kilpailussa, jotta pelit viikonloppuna saisivat jatkoa.

Ensimmäisen kierroksen par-tuloksella selvittäneeltä Iloselta ei vaadittu venymistä, mutta Pulkkasen (+2) ja Korhosen (+3) kohdalla jatkopaikka vaati vähintään par-tulosta, mieluummin sen alittamista.

Aamuryhmissä pelannut Ilonen hoiti oman leiviskänsä tyylikkäästi painamalla toisenkin kierroksensa pariin (72). Vaikka lahtelaisen tulostaso on ollut tasainen, mahtui kierrokseen tapahtumia neljän bogin ja neljän birdien muodossa. Ilonen jakaa toisen päivän jälkeen kilpailussa sijaa 26 tuloksella par.

Rauhallisuus ja kärsivällisyys on nyt valttia.

Mikko Korhonen sai eiliseen tapaan epämieluisan alun. Ensimmäisen kierroksensa Korhonen avasi tuplabogilla, perjantaina hän selvisi bogilla.

Kokenut pelaaja osoitti hermojensa pitävyyden eikä sortunut avausväylän jälkeen enää parin ylittävät reikätulokseen. Kun birdiejä syntyi peräti viisi, kirjasi Korhonen kierrostulokseksi 68 (-4). Päivän tehokkain jakso osui ulosmenon loppuun rei’ille 7–9 joille hän merkkasi kaikille birdien.

”Pelasin tänään hyvää peliä. Ei tullut isoja virheitä. Draivaaminen oli tosi hyvää ja lähestymiset vähän parempia kuin eilen”, Korhonen kommentoi.

Korhosen suoritus oli loistava, eikä yksikään toinen pelaaja perjantaina pystynyt lyömään tauluun parempaa noteerausta. 68 lyönnin kierrokseen ylsi Korhosen lisäksi vain toiselle sijalle noussut Australian Andrew Dodt.

”Kenttä pistää miettimään. Aina ei kannata hyökätä ja lipulle on monta eri reittiä. Rauhallisuus ja kärsivällisyys on nyt valttia.”

Kierroksen ollessa kesken Korhonen jakaa kilpailussa 16. sijaa yhteistuloksella -1. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli 95.

Tapio Pulkkaselle päivä ei ollut helppo. Kierrostulos 72 (par) riittää kuitenkin viemään kiertuetulokkaan jatkoon sijalta 49 yhteistuloksella +2. Pulkkanen teki perjantaina kaksi birdietä ja kaksi bogia.

”Alkukierros oli tosi hyvää pallonlyömistä, ja oli paikkoja tehdä birkkuja. Loppukierros oli tiukkaa taistelua ja laitoin paljon tärkeitä putteja sisälle”, Pulkkanen sanoi.

”Par-viitoset ovat menneet toistaiseksi melko huonosti, joten lähdetään niitä parantamaan viikonloppuna.”

Kilpailun kärjessä on Espanjan Alvaro Quiros tuloksella -7. Royal Dar Es Salamin kumpuilevilla ja nopeilla viheriöillä tulostaso on pysynyt maltillisena. Alle parin on kisan puolivälissä ainoastaan 25 pelaajaa.