Greini tahmasi Kim Koivun puttipelin Mauritiuksen ET-turnauksessa. Kuva: Getty Images
European Tour |
2.12.2018

Koivu: ”Täytyy analysoida tarkkaan, pelaako tällaisilla griineillä enää kilpailuja”

Greini tuotti Mauritiuksen kilpailussa 47. sijan jakaneelle Kim Koivulle odottamattoman paljon päänvaivaa.

Kim Koivu pelasi Mauritius Openin päätöspäivänä kisan heikoimman tuloksensa, 73 lyöntiä. Hän teki sunnuntain ainoat birdiensä tuttuun tapaan kolmannella ja 18. reiällä. Bogeja kirjattiin kolme, joista kaksi ensimmäistä tuli ulosmenon molemmilla par-viitosilla.

St. Laurence Golfin pelaaja menetti finaalikierroksella sijoitustaan kymmenen pykälää ollen 47:s kokonaistuloksella 285 (-3).

Koivu oli peliinsä tyytyväinen ainoastaan viheriöiden ulkopuolella. Hän ei saanut koko viikon aikana tuntumaa Four Seasons Golf Clubin kentän griineihin. Syykin oli selvä.

”Kyllä nyt täytyy sanoa, että oli yksi huonoimmista puttiviikoista mitä on ollut. Peli oli hyvää, ja siinä oli paljon positiivista lyömisen ja muun tekemisen kannalta”. Koivu sanoi.

”Greini (heinän kasvusuunta vaikuttaa pallon kulkuun) tuotti erittäin isoja vaikeuksia, eikä se taida itselle ainakaan toistaiseksi sopia ollenkaan. Perusasiat tuppaavat myös muuttumaan, jos mikään ei mene sisään, joka on vielä huonompi asia kuin että mikään ei menisi sisään.”

Hän ei poissulje vaihtoehtoa jättää jopa väliin sellaiset turnaukset, joiden kenttien viheriöillä esiintyy paljon greiniä.

”Täytyy analysoida tarkkaan, pelaako tällaisilla griineillä enää kilpailuja”

”Televisiostakin saattaa nähdä sellaisen mielenkiintoisen asian mitä ei yleensä tapahdu, eli sen että greini kasvaa ylämäkeen paikoittain.”

Euroopan kiertueen kauden toisen kilpailun voiton otti Yhdysvaltain Kurt Kitayama kahdella lyönnillä ennen Intian Seenappa Chikkarangappaa ja Ranskan Matthieu Pavonia. Uran ensimmäinen pääkiertuevoitto tuotti 25-vuotiaalle Kitayamalle 335 rankingpistettä ja 158 500 euroa palkintorahaa.

Kalifornialainen oli ennen tämän viikon turnausta maailmanlistalla sijalla 362, mutta noussee maanantaina tehtävässä listapäivityksessä 200:n joukkoon.

Ruotsin Christofer Blomstrand (-7) jakoi Mauritiuksella parhaana pohjoismaalaisena 28. sijan.

Kommentit

Kannattaa ennen kisoja selvittää myös minne päin väylillä ja raffissa ruoho kasvaa. Tiipaikolla ei ole niin tärkeää kun voi lyödä tikunnokasta. Sitten vasta päätös kisaan lähtemisestä.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.