Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Koivu: ”Sen takia tänne tultiin, että opin pelaamaan erilaisissa olosuhteissa”

Kim Koivu pelaa tällä viikolla Perthissä viidennen ET-kilpailunsa vajaan kuukauden sisällä.

Kim Koivu on viimeviikkoiseen tapaan ainoa suomalainen torstaina Lake Karrinyup Country Clubilla käynnistyvässä Euroopan kiertueen turnauksessa. Kyseessä on kolmannen kerran pelattava ISPS Handa World Super 6 Perth, joka poikkeaa tyypillisten ET-kisojen kaavasta.

Kahdesta peräkkäisestä Australiassa käytävistä kilpailuista ensimmäinen alkoi Koivulta mainiosti. Hän kolkutteli tuloksellaan 66 paikkaa top 10:een, mutta jatko ei sujunut hankalaksi muuttuneissa olosuhteissa toivotulla tavalla. Kohtaloksi jäi lopulta karsiutuminen kisan toisessa cutissa.

Koivu pelaa tällä viikolla jo viidennen peräkkäisen kilpailunsa vajaan kuukauden sisällä. Vaikka rutistus on vaativa, lähti hän Australiaan ikään kuin opintomatkalle.

”Sen takia oikeastaan ylipäätään tultiin Australiaan mukaan, että opin pelaamaan erilaisissa olosuhteissa. Ja joku päivä kun tiukan paikan tullen isossa kisassa tarvitaan joku tietty lyönti johonkin paikkaan, niin tiedän, että minulla on se, ja pystyn sen toteuttamaan”, hän sanoi tiistaina.

”Harjoitellessa ei pysty valitettavasti kasvattamaan lyöntipankkia samalla tavalla kuin kilpailuissa.”

Kisan aattona Koivulla on edessä tapahtuma, jollaisen hän voitti viikko sitten ensimmäisen kerran ammattilaisurallaan tehtyään kierroksellaan 11 birdieä.

”Huomenna pro am, ja heti aamulla loistaville griineille. Matalaa palloa saisi luvan lyödä taas koko viikon. Paljon draw-lyöntejä (tilauksessa) tällä kentällä sekä todella erilaisia nostoja bermudaruoholta griinien ympäriltä.”

World Super 6 Perth kuuluu Belgian Knockout -, GolfSixes- ja Shot Clock Challenge -turnausten tavoin ET:n erikoiskilpailuihin. 156 kilpailijaa pelaavat ensin tavalliseen tapaan 36 reikää, minkä jälkeen 65 parasta ja samaan tulokseen yltäneet etenevät kolmannelle kierrokselle.

Seuraavan kierroksella tavoitellaan paikkaa kuusireikäisiin reikäpeliotteluihin. Mahdollisissa tasatilanteissa pelataan uusinta sudden death -periaatteella, kunnes 24 matseihin jatkavaa pelaajaa on selvillä. Lyöntipelivaiheen kahdeksan parasta jatkaa suoraan reikäpelivaiheen toiselle kierrokselle.

Jos mikä tahansa reikäpeliotteluista on kuuden reiän jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja kisaa varten luodulla, alle satametrisellä knockout-reiällä. Mikäli pelaajat päätyvät ensimmäisellä yrittämällä samaan tulokseen, palataan takaisin lyöntipaikalle, ja lähimmäksi lippua pallonsa lyönyt voittaa ottelun.

Palkintoarvoltaan miljoonan euron kilpailu ei ole houkutellut Perthiin isoja tähtiä. Menestystä turnauksessa tavoittelevat muun muassa Englannin Tom Lewis ja Richard McEvoy, Belgian Thomas Pieters ja Nicolas Colsaerts sekä viime viikolla Victoriassa voittanut Skotlannin David Law.

Vuoden 2018 finaalissa Thaimaan Kiradech Aphibarnrat voitti isäntämaan James Nittiesin lukemin 2/1. Aphibarnrat ei ole puolustamassa voittoaan, mutta Nitties saattaa olla varteenotettava vaihtoehto finalistiksi tänäkin vuonna. Hän teki viime viikon kilpailussa ET:n historiaa taituroimallla samalla kierroksella yhdeksän peräkkäistä birdieä.

Kim Koivu starttaa kisan ensimmäiselle kierrokselle torstaina kello 7.50 (kello 1.50 Suomen aikaa), seuranaan Australian Andrew Dodt ja Portugalin Pedro Figueiredo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje