[11][17]

[11][17]

Kim Koivun ja Oliver Lindellin tie katkesi Antwerpenin ET-kisassa

Koivu piristyi toisella kierroksella, mutta matkaa karsintarajalle jäi reilusti.

Kim Koivua (+4) ja Oliver Lindelliä (+13) ei nähdä uutena kilpailuna Euroopan kiertueen ohjelmassa olevan Belgian Knockoutin jatkopeleissä. Kummaltakin olisi vaadittu perjantaina sitä ajatellen kovan luokan tulos, mutta tehtävä osoittautui tällä erää liian vaativaksi.

Koivu pelasi varsin pirteästi toisella kierroksella. Hän teki Rinkven International Golf Clubin kentän molemmilla puoliskoilla yhden birdien, ja oli kierrostaan 16 reiän jälkeen kaksi alle. Toiseksi viimeisellä tullut päivän ainoa bogi osoittautui lopulta kuutosella alkavan tuloksen esteeksi.

Matkaa viimeisistä jatkopaikosta uusimaan lähteviin pelaajiin jäi kolme lyöntiä, ja helsinkiläinen jakoi 93. sijaa.

”Ensimmäinen kierros (76) oli erittäin kuiva, ei oikein mikääm toiminut. Tänään oli  erittäin hyvää peliä, mutta putit eivät uponneet. Hyvät mahikset oli. Nyt viikon breikki, ja sitten uudestaan vakiocaddien kanssa, joka on vihdoin löytynyt”, Koivu sanoi.

Lindelliä piinasivat perjantaina edellisen, Sisiliassa pelatun ET-kilpailun tapaan, isot reikätulokset. Hän oli takaysille siirryttäessä kierrostaan parissa, mutta tarvitsi 10. reiällä (par 4) peräti yhdeksän lyöntiä. Seuraava koettelemus odotti sisääntulon puolivälissä, kun hän kirjautti 13. reiälle (par 4) triplabogin.

Päivän tulos pysyi niukasti 80:n alapuolella, ja porvoolainen joutui tyytymään 143. sijaan.

”Avaus katosi oikealle metsikköön, jouduin avaamaan uuden. Tämä suuntautui vasemmalle, ja harmikseni pensaaseen, josta droppi, ja peli jatkui väylän kautta. Kaikkiaan yhdeksän lyöntiä”, Lindell kertasi 10. reiän tapahtumia.

”Enkä loppuosallakaan selvinnyt ilman takaiskuja, lopputulos ennätykselliset +13. Nyt kotimatkalle ja treeniviikolle Porvooseen, josko sieltä löytyisi vire 31. toukokuuta alkavaan Sveitsin CT-kisaan.”

Belgian Knockoutin lyöntipelikarsinnan voitti hyvää kautta pelaava Espanjan Jorge Campillo (-8). Englannin James Heath (-7) oli kakkonen.

Kisan 64 parasta jatkaa lauantaina alkaviin yhdeksän reiän lyöntipelimatseihin. 57. sijaa jakaa 11 pelaajaa, joten näistä kolme jää vielä viikonlopun pelien ulkopuolelle.