[6][5]

[6][5]

Kim Koivulle toinen kuutosella alkava tulos Göteborgissa

Viime viikolla Vierumäellä Challenge Tourin kilpailun voittanut Koivu nousi Nordea Mastersissa parhaaksi suomalaiseksi ennen finaalikierrosta.

Kim Koivu pystyi ehjään suoritukseen Euroopan kiertueeseen kuuluvan Nordea Masters -turnauksen kolmantena päivänä. Hän löi kovassa tuulessa pelatulla kierroksella tuloksen 69, ja on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa yksi all, mikä riittää jaettuun 32. sijaan.

Koivu teki heti kierroksen alussa kaksi birdieä, mutta neljännellä ja seitsemännellä reiällä tulleet kaksi bogia löivät hieman kapuloita rattaisiin. Etuysin loppupuolelta lähtien peli eteni virheettömästi, vaikka hän saikin odottaa päivän kolmatta ja viimeistä birdieään Hills Golf & Sports Clubin kentän 18. reiälle saakka.

”Tosi hyvää peliä. Putit eivät ihan uponneet, mutta tällä viikolla on haastavat olosuhteet. En usko, että moni pelaa alle parin tänään”, Koivu sanoi.

Nousu kärkipään sijoituksiin lienee Koivun osalta turhan kovan työn takana, mutta onnistunut neljäs kierros voi hyvinkin avata paikan vielä top 20:een. 15. sijaa jakavat pelaajat ovat kolme lyöntiä helsinkiläisen edellä.

Oliver Lindellin (par) peli ei ollut lauantaina kahden aikaisemman päivän tasolla. Bogeja tuli toiseen kierrokseen nähden tuplamäärä ja birdiejäkin puolet vähemmän. Tulos 74 ei porvoolaisen mieltä lämmittänyt.

Golf oli tänään vaikea peli.

”Tuuli oli tänään kovinta koko viikkoon, vettäkin satoi pariin otteeseen kierrokseni aikana- Lyöntimitoissa oli jälleen vaikeuksia, ja sitten oli hankala päästä oikeisiin paikkoihin. Putterikaan ei tänään pelastanut tulostani”, 44. sijaa jakava Lindell sanoi.

Tapio Pulkkanen ei syttynyt ruotsalaisyleisön edessä parhaimpaansa lauantain kierroksella. Kuva: Getty Images.

Kolmas kierros oli Tapio Pulkkaselle niin ikään hankala. Hänen tulostaan söivät erityisesti molemmille kenttäpuoliskoille lipsahtaneet tuplabogit. Kun bogejakin kertyi neljä, ei päivän kolme birdieä kaunistellut tulosta 75:ttä paremmaksi.

”Golf oli tänään vaikea peli. Muutama virhearviointi tuulen kanssa par-kolmosilla maksoi lyöntejä. Löin paljon hyviä lyöntejä, mutta en saanut birdiepaikkoja käytettyä. Tuuli oli kova ja en saanut sitä kesytettyä tänään”, hän sanoi.

Pulkkanen jakaa 53. sijaa kokonaistilanteessa +1.

Etelä-Afrikan  Thomas Aiken ja Englannin Paul Waring (-12) jakavat Nordea Mastersin kärkipaikkaa. Kaksikolla on kolmen lyönnin etumatka Tanskan Thorbjørn Oleseniin ja Skotlannin Marc Warreniin.

Sunnuntaina kello 11.19 Suomen aikaa starttaava Koivu saa kierrokselleen seuraa muutaman vuoden takaisesta British Amateurin voittajasta, Skotlannin Bradley Neilistä (-2). Lindellin ja Etelä-Afrikan Jacques Kruyswijkin lähtöaika on kello 9.53, Pulkkanen ja Ruotsin Christofer Blomstrand puolestaan kuulutetaan ykkköstiille lähes tuntia (8.54) aikaisemmin.