[6][5]

[6][5]

Kim Koivulla onnistunut päätöskierros ET-debyytissä

Koivu paranteli hieman sijoitustaan Australian PGA:n mestaruuskilpailun lopputuloksissa.

Kim Koivu sijoittui 55:nneksi Royal Pines Resortin kentällä pelatussa Australian PGA Championshipissä. Hän jakoi kisan neljäntenä päivänä parasta kierrostaan, 70, ja päätyi kokonaistulokseen 288 (par).

Koivu pelasi kilpailussa jokaisella kierroksella reiät 1–9 tasaisen varmasti tulosten 33–34 välimaastoon. Toisella kenttäpuoliskolla oli pääsääntöisesti vaikeampaa, takaysin keskiarvon jäätyä 38,5:een.

Sunnuntai noudatteli samanlaista kaavaa. Hän pelasi ulosmenon kolme alle, ja teki kolme birdieä myös sisääntulossa. Siellä Koivulle kirjattiin myös kaksi bogia ja yksi tuplabogi.

Isossa kuvassa ensimmäisen ammattilaisturnauksensa pelannut Koivu, 26, onnistui Australiassa mainiosti. Pääsy viikonlopun kierroksille oli sellaisenaan vakuuttava näyttö osaamisesta, samoin ryhdistäytyminen lauantain epäonnistuneen takaysin jälkeen.

”Hyvä kisa kokonaisuudessan. Ekaa kertaa mukana tällaisissa kekkereissä, joten tavoitteita oli vaikea luoda etukäteen. Vaikeata oli pallonlyömisen kanssa, kun ei lähtenyt face, vaan joutui taistelemaan kaikki kierrokset vastakkaisen kierteen kanssa”, Koivu sanoi.

”Paljon jäi käteen, ja nyt takaisin lumeen valmistautumaan tulevaan kauteen.”

St. Laurence Golfin pelaaja jakoi 55. sijan tänä vuonna ET:llä väläytelleen Ryan Foxin ja lupaavan puolalaisen Adrian Meronkin kanssa.

Australian PGA Championshipin voitti uusinnassa Jordan Zunicin päihittänyt Cameron Smith (-18). Peli ratkesi toisella playoff-reiällä, kun ensin mainittu ei pystynyt vastaamaan Smithin pariin.

Voitto oli kilpailussa ainoana kuutosella alkavia tuloksia pelanneelle Smithille 24, ensimmäinen Euroopan kiertueella.

Vuonna 2015 neljänneksi U.S. Openissa sijoittunut pelaaja voitti menneellä kaudella myös PGA Tourin ohjelmaan kuuluvan Zurich Classic of New Orleans -turnauksen yhdessä Jonas Blixtin kanssa. Kyseessä oli ensimmäinen Yhdysvaltain kiertueella pelattu joukkuekilpailu sitten vuoden 1981.

Smith oli ennen Gold Coastin turnausta maailmanlistalla sijalla 86.

Turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista Mark Leishman (-14) oli neljäs ja Sergio Garcia (-6) 24:s. Adam Scott karsiutui.