Kim Koivu on pelannut ikimuistoisessa turnauksessaan ryhdikästä golfia. Kuva: Getty Images
European Tour |
1.12.2017

Kim Koivu upeasti jatkoon ET-debyytissään

Tuore ammattilainen on Australian PGA Championshipin puolivälissä neljän lyönnin päässä top 10:stä. Mikko Ilonen karsiutui.

Kim Koivun uran ensimmäinen kilpailu Euroopan kiertueella on sujunut näyttävästi. Hän pelasi avauspäivän 70 lyönnin kierroksen seuraksi tuloksen 72, ja on Australian Kultarannikolla meneillään olevassa kilpailussa jaetulla 37. sijalla.

Helsinkiläinen aloitti perjantain kierroksen tyylikkäällä tavalla. Päivän ensimmäiset birdiet syntyivät rei’illä kaksi ja kolme, ja hän oli kierrostaan kahdeksan reiän jälkeen jo kolme alle.

Tämän jälkeen seurasi hieman heikompi vaihe Koivun tehdessä kuuden seuraavan reiän jaksossa kolme bogia. Hän korjaili uudelleen tilannetta birdiellä Royal Pines Resortin kentän 15. reiällä, kunnes päätti päivän urakkansa bogiin.

Kyseinen bogi ei kuitenkaan ajanut St. Laurence Golfia edustavaa Koivua (-2) jatkopaikan kannalta ahtaalle, sillä pääsy viikonlopun kierroksille heltisi kahden lyönnin turvin.

”Hyvin lähti rundi liikkeelle. Oltiin -3 jo kahdeksan reiän jälkeen. Ysillä griinibunussa (viheriöbunkkeri) kahdella lyönnillä. Siitä suhalsin pari kertaa, ja lyhyt par-putti ohi. Kierroksen momentum kääntyi väärään suuntaan, jonka jälkeen tuli paljon huonoja suorituksia. Lopussa oli parempaa, ja nyt ladataan akkuja viimeisille kierroksille”, Koivu sanoi.

Australian PGA Championshipissä Koivu pelaa ensimmäistä ammattilaisturnaustaan. Cut-rajan selvittäminen on suomalaisittain yksi kautta aikain hienoimmista ET-debyyteistä kilpagolfimme historiassa.

Matkustaminen Australiaan on vaatinut omat veronsa, eikä aikaeroon tottuminen ole käynyt juoheasti: ”Joka aamu on tullut herättyä viideltä, jetlag tai mistä lie johtuen. Hirveästi ei ole tullut nukuttua.”

Koivu pelaa lauantaina Challenge Tourin parhaimmistoon päättyneellä kaudella kuuluneen Chase Koepkan sekä Masters-voittaja vasuri Mike Weirin kanssa. Kolmikon startti on kello 7.54 eli kuusi minuuttia ennen puoltayötä Suomen aikaa.

”Huomenna nasta ryhmä. Vähän tuttua kaveria sekä major-voittaja, jollaista Suomessa ei vielä olekaan. Koitetaan tehdä vähän ihannetuloksen ylittäviä reikäkohtaisia tuloksia ja saman verran alittavia, niin hyvä tulee.”

Mikko Ilosen ruuti ei riittänyt tällä erää kahta kierrosta pidemmälle. Kuva: Getty Images

”Kiva täällä on minglata näiden kokeneiden kavereiden kanssa, lähinnä olen kuitenkin viettänyt aikaa oman ikäisten seurassa. Kaikilta oppii jotain, hyvää tai huonoa.”

Koivulle loppusyksy on ollut pelillisesti varsin suotuisa. Maajoukkuepelaaja tienasi paikan Euroopan kiertueen karsintafinaaliin, jossa hän esitti ennakkoluulottomia otteita. Hän selviytyi kuuden päivän rankassa kilpailussa kahdelle viimeiselle kierrokselle, ja lunasti vahvan kategorian Challenge Tourille.

Australian PGA Championshipissä Koivu pelaa ensimmäistä ammattilaisturnaustaan. Cut-rajan selvittäminen on suomalaisittain yksi kautta aikain hienoimmista ET-debyyteistä kilpagolfimme historiassa.

Koivun taakse jäivät muun muassa Mikko Ilonen ja major-voittaja Adam Scott, joiden tuloksessa oli kaksi lyöntiä liikaa jatkopaikkaa ajatellen.

Ilosella (+1) oli tilanne hallinnassa vielä kierroksen kahden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Hän oli tuossa vaiheessa kokonaistilanteessa kaksi alle, mutta teki kolmen bogin kohtalokkaaksi osoittautuneen suoran sisääntulon puolivälissä.

”Tunnelma kierrokselle lähdettäessä oli vahva ja rauhallinen. Peli lähti hyvin liikkeelle. 12 ensimmäisen reiän aikana oli runsaasti paikkoja päästä pakkaselle, reilusti parin alle. Putit eivät kuitenkaan suostuneet uppoamaan, vaikka tatsi viheriöillä tuntui hyvältä. Harmittaa tietysti, kaikki eväät oli ihan erilaiseen tulokseen”, Ilonen sanoi.

Lahtelainen suuntaa alkuviikolla lomalle ja harjoitusleirille Floridaan. Seuraavat kaksi kilpailuaan hän pelaa tammikuun jälkipuolella Abu Dhabissa ja Dubaissa.

Gold Coastin turnauksen johdossa on kisan suurimpiin menestyssuosikkeihin lukeutuva Mark Leishman, joka jakaa kärkipaikkaa toisen australialaisen, Adam Blandin kanssa. He ovat kokonaistilanteessa -12.

Tanskan Joachim B. Hansen (-6) jakaa parhaana pohjoismaalaisena kymmenettä sijaa muun muassa Sergio Garcian kanssa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.