Kuva: Getty Images
European Tour |
5.12.2017

Kautensa avaava Korhonen: ET:n finaalisarja on realistinen tavoite

Mikko Korhonen käynnistää kautensa Etelä-Afrikassa, jossa oli viime kaudella toinen ja seitsemäs. Kauden alkua jo innolla odottava konkari on keskittynyt hiomaan erityisesti puttipeliään.

Viime kaudella Euroopan kiertueen rahalistalla parhaana suomalaisena sijalle 98 sijoittunut Mikko Korhonen käynnistää kautensa 2018 kuluvalla viikolla Etelä-Afrikassa Joburg Openissa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan helsinkiläisen piti palata pelikentälle jo marraskuun viimeisellä viikolla Hong Kongissa, mutta kisaviikko vaihtui perhelomaan Korhosen ilmoittauduttua kisaan päivän liian myöhään. Lisälepo saattoi tulla tarpeeseen, sillä viime kausi oli kokeneelle pelimiehelle raskas.

”Kun kauden loppupuolella tajusin, että paukut eivät nyt tule riittämään finaalikisoihin, oli parin vikan kisan ajan ajatus lähinnä se, että olisipa jo seuraava kausi ja pääsisipä jo aloittamaan puhtaalta pöydältä”, hän sanoo.

Nyt ihan rehellisesti sanottuna on tosi hyvä fiilis ja kiva lähteä kauteen!

Korhosen tavoitteena oli viime kaudella yltää mukaan kiertueen kolmen kilpailun mittaiseen finaalisarjaan. Tavoitteen täyttyminen näytti pitkään todennäköiseltä, mutta loistavan alkukauden jälkeen tullut suvantovaihe söi sijoitusta kiertueen rahalistalla lopulta niin paljon, ettei hän mahtunut mukaan rahakkaisiin finaalikisoihin.

Se jäi harmittamaan.

”Tavoitteet ovat tälle kaudelle samat. Finaalisarja on realistinen tavoite edelleen, jos pelaa hyvin koko vuoden. Se edellyttää nyt kyllä menestystä myös rahakkaissa Rolex Seriesin kisoissa. Sieltä kun saisi muutaman top 10 tai top 20 -sijoituksen, niin saisi aika paljon nousua”, hän suunnittelee.

Rolex Seriesin kilpailut, joita pelattiin viime kaudella seitsemän, ja joista Korhonen pääsi mukaan viiteen, eivät Korhosen osalta menneet viime kaudella parhaalla mahdollisella tavalla.

”Kaksi niistä kisoista oli linkseillä. Ne ovat olleet hankalia kenttiä minulle, ja lähdin siksi niihin kisoihin vähän väärällä asenteella. Olin jo vähän luovuttanut etukäteen. Nyt pitää olla eri asenteella liikkeellä ja lähteä hakemaan hyviä suorituksia.”

”Wentworth (PGA Championship) taas ei osunut ensimmäisellä yrittämällä kerralla silmään. Väyläpinnat ovat niin hankalia ja omanlaisiaan. En vaan päässyt sen asian kanssa sinuiksi. Italiassa jatkopaikka oli pienestä kiinni, mutta Ranskassa tein cutin ja siellä olenkin aina tykännyt pelata”, hän summaa.

Mikko Korhonen oli maaliskuussa Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa toinen. Kuva: Getty Images

Kaudella 2017 Korhonen pelasi 21 kisaa ja ansaitsi palkintorahaa lähes 397 000 euroa. Rahallisesti kausi oli uran paras, vaikka kaudella 2016 sijoitus oli rahalistalla parempi, 84:s. Hän oli toinen sekä Tshwane Openissa Etelä-Afrikassa että Lyoness Openissa Itävallassa. Lisäksi tuomisina oli yksi seitsemäs sija.

Sitten kun asento napsahtaa kohdalleen, kaikki menee sisään alle viidestä metristä.

Tällä kaudella tarkoituksena on pelata 20–25 kilpailua.

”Kalenteri näyttää nyt hyvältä. Pyrin pelaamaan 2–3 kisaa peräkkäin, poikkeustapauksissa neljäkin. Pääasia, että nautin pelaamisesta, se fiilis pitää yrittää säilyttää. Välillä on sen kanssa ollut vaikeaa, kun takki on ollut tyhjä. Kisojen rytmittämiseen pitää kiinnittää huomiota ja kesällä pidän ehkä vähän lyhyemmän tauon, ettei tarvitse aloittaa ihan alusta tauon jälkeen”, Korhonen suunnittelee.

Menestyksen palikat ovat hyvin kasassa. Peruslyöminen on aina ollut Korhosen vahvuus. Terävyyttä on haettu lähinnä wedge-peliin. Suurempaa parannusta Korhonen toivoo etenkin puttipeliinsä.

”Hallissa on koitettu rakentaa parempaa puttiasentoa. Pää on alkuasennossa liikkunut kauden mittaan pallon etupuolelle, kun sen pitäisi olla pallon takana – siksi minulla oli vaikeuksia nähdä linjoja hyvin.”

”Nyt puttaamisen taso on heilahdellut liikaa. Sitten kun asento napsahtaa kohdalleen, kaikki menee sisään alle viidestä metristä, mutta kun on huono asento ja tunne, en saa mitään sisään. Huono päivä pitää saada silläkin osa-alueella paremmaksi.”

Karri Kakko jatkaa Korhosen caddiena. Kuva: Getty Images

”Valmentajani Markku Louhio on onneksi puttaamisen kanssa ihan parhaimmillaan. Hänellä on hyvin yksinkertaiset sävelet, joita on yrittänyt takoa päähäni 20 vuotta”, Korhonen nauraa.

Pelaajan taustatiimi pysyy saman kuin tähänkin asti, eikä yhteistyökumppaneidenkaan suhteen tapahdu suuria muutoksia. Pitkään tukijoina olleet Olvi ja Defa jatkavat mukana ja niiden lisäksi pääyhteistyökumppaniksi nousee Mercedes-Benz.

Korhosen lisäksi kentällä nähdään Johannesburgissa palkintoarvoltaan 1,21 miljoonan euron kilpailussa myös Tapio Pulkkanen, sekä Challenge Tourin pelioikeuden kautta osallistumismahdollisuuden saavat Oliver Lindell ja Kalle Samooja.

”Se on hemmetin hienoa, että saadaan uutta verta. Ei me ikuisuuksia Ilosen kanssa siellä pyöritä. Molemmat ollaan jo vanhoja ukkoja!”

”Ei se niin ihmeellistä ole ET:lläkään. Jos CT:llä pelaa, niin pärjää kyllä ET:lläkin. Hieno nähdä varsinkin Tapsa (Pulkkanen) kentällä. Me pelaamme varmaan paljon samoja kisoja kauden mittaan”, hän sanoo.

Vaikka haastajia on ilmaantumassa kotimaastakin, ei Korhonen ole vielä suunnittelemassa eläköitymistä.

”Virtaa riittää kyllä! Kunhan paikat pysyvät kunnossa. Koko ajan pitää tehdä enemmän hommia, että pystyy pelaamaa. Kroppa on jo aika toispuoleinen, kun on tullut hakattua golfpallon niin monta vuotta. Onneksi on hyviä ihmisiä ympärillä auttamassa.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.