[11][15]

[11][15]

Kärki karkasi Mikko Iloselta Rabatin turnauksessa

Ilosen lyöntipeli koheni kierroksen edetessä, mutta tulos jäi pahasti piippuun. Paul Dunne ja kenttäennätyksen tehnyt Renato Paratore pelaavat sunnuntain kärkiryhmässä.

Mikko Ilonen (+1) putosi kolmannella kierroksella sijalle 43. Marokossa pelattavassa Trophee Hassan II -turnauksessa. Hän teki lauantaina kaksi birkkua ja neljä bogia, joista kaksi jälkimmäistä tulivat kierroksen viimeisellä kolmanneksella.

”Ensimmäiset kuusi reikää kierroksesta olivat tosi vaikeita; jotenkin roikuin mukana. Löin siihen pätkään vain yhden griiniosuman ja siitä tuli birkku”, Ilonen sanoi.

”Loppuosa kierroksesta oli pelillisesti huomattavasti vahvempaa, paremmin olisi niillä lyönneillä pitänyt tulosta saada aikaan. Viheriöillä ei tänään tullut onnistumisia kahden ensimmäisen päivän tapaan.”

Lahtelainen jakoi kisan kärkipaikkaa avauskierroksen ensimmäisen yhdeksikön jälkeen. 18 reiän jälkeen eroa kärkeen oli kaksi ja kahden kierroksen jälkeen viisi lyöntiä. Ennen finaalikierrosta ero johtoon siirtyneeseen Irlannin PaulDunneen (-8) venähti jo yhdeksään lyöntiin.

”Neljännelle kierrokselle tavoite on pelata hyvien lyöntien kautta alle parin, ja nousta reilusti tuloslistalla.”

Ilonen ja Ranskan Alexander Levy starttaavat turnauksen päätöskierrokselle sunnuntaina kello 12.39 Suomen aikaa.

Vaikealla kentällä ei ole tehtailtu liukuhihnalta kovia tuloksia, ja lauantainakin vain viisi pelaajaa alitti 70 lyönnin rajan. Heistä Dunnen kantaan toiseksi noussut Italian Renato Paratore (-6) vastasi päivän ja kisan toistaiseksi parhaasta tuloksesta, 66.  Kyseessä on myös uusi kenttäennätys.

”Pelasin todella hyvin tänään. Upotin paljon putteja, ja siitä oli paljon apua. Luultavasti paras koskaan pelaamani kierros Euroopan kiertueella”, lupaava Paratore sanoi.

”Kenttä on erittäin vaikea − tiiltä kapea ja viheriöt ovat tiukat, joten kyseessä on aikamoinen testi. On todella hienoa pelata huomenna viimeisessä ryhmässä.”

Kumpikaan sunnuntain johtopallossa pelaavista ei ole vielä voittanut yhtään turnausta ET:llä, mutta molemmille on helppo ennustaa varsin hyvää tulevaisuutta lajin huipulla.

”Kesti aluksi neljän viikon kilpailutauon jälkeen saada svingi toimimaan. Tänään oli paljon helpompi kierros kuin kaksi ensimmäistä. Putti ei kulkenut nyt yhtä hyvin, mutta lyöminen oli huomattavasti parempaa. Jos onnistun huomenna alittamaan 70 lyönnin rajan, uskon että muut eivät saa minua kiinni”, Dunne sanoi.