11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Kalle Samooja hurjassa lennossa Nairobissa – nousi voittotaisteluun

Päivän kovinta tulosta sivunnut turkulainen pelasi kolmannen kierroksen takaysin 30 lyönnillä.

Kalle Samooja (-12) on parantanut peliään tuntuvasti päivästä toiseen Karen Country Clubilla meneillään olevassa Kenya Openissa. Hän iski ET:n kalenteriin kuuluvan kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 64, ja harppasi jaetulle neljännelle tilalle.

Eroa turnauksen johtopaikkaa jakaviin Espanjan Adri Arnaukseen ja Italian Guido Migliozziin on vain kaksi lyöntiä.

Perjantain jälkeen yhdeksäntenä ollut Samooja teki birdien kentän toisella reiällä, mutta tämän jälkeen koitti raskas vaihe kahden peräkkäisen bogin muodossa. Jatkossa meno muuttui täysin toisenlaiseksi, eikä neljänneltä reiältä lähtien kentällä nähty toista vastaavanlaista esitystä.

”Tavallaan lähti ihan hyvin liikkeelle, kun toisella väylällä upposi kymppimetrinen birdie, mutta kahdella seuraavalla tulikin sitten lunta tupaan huonojen puttien johdosta. Kutosella eagleputista ”birkku” ja seiskalla eagle-chippi viereen. Se käynnisti hyvän momentumin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Huippu takaysi nosti takaisin peliin ja voittotaisteluun. Huomenna laitetaan kaikki likoon.

Hän kirjasi etuysin jälkipuolella vielä kaksi birdieä kuudennella ja seitsemännellä reiällä, kunnes aloitti sisääntulossa todellisen näytöksen. Takaysi käynnistyi birdiellä, ja Samooja painoi lisää kaasua toisen kolmanneksen päättäneen eaglen ja viimeisen kolmanneksen aloittaneen birdien muodossa.

”Löin hyvin pitkästä ruohikosta keskelle greeniä, ja siitä päivän toinen pitkä putti sisään. Väylällä 13 chippasin noin seitsemästä metristä sisään”, hän kertasi eagleaan ja heti perään kolahtanutta birdieään.

Samooja ei suostunut hellittämään tahtiaan tämänkään jälkeen, vaan taituroi vielä birdiet 15. ja 16. reiälle. Kakkosella alkava takaysin haamutulos jäi lopulta vain yhden lyönnin päähän.

”Huippu takaysi nosti takaisin peliin ja voittotaisteluun. Huomenna laitetaan kaikki likoon.”

Kilpailun toisen suomalaisen, Kim Koivun (-2) päivä ei sujunut yhtä valoisissa merkeissä. Kisan puolivälissä 15. sijaa jakanut helsinkiläinen aloitti kierroksen bogilla ja teki toisen kolmannella reiällä. Viitosen birdie rauhoitti tilannetta, kunnes seitsemännellä tullut bogi viskasi uudelleen kapuloita rattaisiin.

Koivu sai hengen päälle sisääntulon alussa tehtyään reikien 10–12 jaksossa kolmen birdien suoran. Tämän jälkeen meno hiipui, ja lopun ainoat parista poikenneet tulokset olivat 14. ja 17. reiän bogit.

Tuloksen 72 pelannut Koivu (31:s) on ennen neljättä kierrosta niukasti top 30:n ulkopuolella.

Samoojan kanssa samassa 12 alle -tilanteessa on myös Intian Gaganjeet Bhullar, 36 reiän jälkeen paalulla ollut Etelä-Afrikan Louis De Jager (-13) lähtee sunnuntaihin kakkospaikalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje