[11][17]

[11][17]

Ilonen nousi 24. Espanjan avoimissa — myös Kakko eteni kirkkaasti jatkoon

Mikko Ilonen paransi näyttävästi asemiaan Valderraman turnauksessa, toisen kierroksen puolivälin jälkeen tulleesta triplasta huolimatta. Hole-in-onen tehnyt Kakko on ollut kentän ulosmenossa lujilla.

Roope Kakko (+7) pelasi varsin värikkään toisen kierroksen Valderraman kentällä meneillään olevissa Espanjan avoimissa. Hole-in-one kentän 12. reiällä oli päivän ehdoton huipennus, joka käytännössä pohjusti hänen pääsemisensä kahdelle viimeiselle kierrokselle. Espoolaisen perjantain tulos oli 76 lyöntiä.

”Löin päivän aikana kaksi hyvää rautalyöntiä, tämä oli toinen niiistä. Matkaa alamäkeen oli kovaan myötätuuleen 183 metriä. Osuma oli täydellinen, lentokaari korkea. Pallo laskeutui kuin perhonen viisi metriä ennen reikää ja valui nätisti reikään”, Kakko kuvaili uransa ensimmäistä Euroopan kiertueella tekemäänsä ässää.

Tuloskorttiin kirjattiin lisäksi kaksi birdieä, viisi bogia sekä kaksi tuplabogia. Paikka 65:n ensimmäisen joukkoon heltisi lopulta kirkkaasti; Kakko on kisan puolivälissä sijalla 38.

”Kyllä oli taas kenttä tiukka. Harkkakierrokset mukaan lukien olen pelannut ulosmenon neljä kertaa. Paras tulos on 40 (+4). Viikonloppunakin Valderramassa tulee tapahtumaan, tällä kentällä ei saa lahjoja, eikä menesty ilman hyvää peliä.”

<a href=Roope Kakko sai kuohuvaa juomaa Valderraman kentän 12. reiällä tekemänsä hole-in-onen kunniaksi. Kuva: Getty Images" width="630" height="415" />

Mikko Ilonen (+5) paransi toisella kierroksella paitsi tulostaan (72), varsin paljon myös sijoitustaan.

Kentän takaysiltä pelinsä aloittanut Ilonen pelasi avauspuoliskon kaksi alle. Kentän ensimmäinen reikä (Ilosen kymmenes) tuotti korttiin triplabogin, joka pudotti hänet lähelle cut-rajaa. Lahtelainen piti kuitenkin pelinsä kasassa, pelaten loppuun parissa.

Yhteistulos 147 hinasi Ilosen hyviin asemiin ennen lauantain kierrosta. Hän on kisassa 36 reiän jälkeen sijalla 24, eroa kärkeen nousseeseen Pablo Larrazabaliin (-3) on kahdeksan lyöntiä.

”Tämä oli ehkä ehjin kierros, jonka olen urani aikana saanut aikaiseksi Valdrerramassa. 17 reikää pelasin ja rutistelin hyvin tulosta. Se yksi (triplabogi) menee sarjaan ynnä muut tapahtumat. Todella mukavalta tuntuu päästä haastamaan Valderrama vielä kahdesti viikonlopun aikana”, Ilonen sanoi.

”Griinien kanssa olen tehnyt sinunkaupat, jotkut avauslyönnit tuottavat vielä harmaita hiuksia. Niihin en ole löytänyt sopivaa näkymää.”

Ilosen toisen päivän tulos (72) sivuaa aiempaa yksittäisen kierroksen ennätystä. Ennen tämänvuotista kisaa hänen kierroskeskiarvonsa Valderramassa oli peräti 76,5.

Pablo Larrazabal taitaa Valderrman kentän metkut. Kuva: Getty Images

Pablo Larrazabal taitaa Valderraman kentän metkut. Kuva: Getty Images

Tuulisista olosuhteista ja kentän ankaruudesta kertoo paljon se, että Larrazabal ja kakkosena jatkava Andrew Johnston (-1) ovat puolimatkan krouvissa ainoat alle parin olevat pelaajat.

”Jos tuuli jatkuu samanlaisena, par-tuloksella tai jopa heikommalla, voittaa tämän kilpailun”, Larrazabal sanoi.

James Morrison, Alejandro Cañizares ja Alexander Levy (par) jakavat kolmatta sijaa. Pohjoismaalaisista Ilosen edellä on vain 14. sijaa jakava Peter Hanson (+3).

Yksikään pelaaja ei pystynyt pelaamaan perjantaina kuutosella alkavaa tulosta; päivän kovimmasta noteerauksesta (70) vastasivat Hanson ja kuuden joukossa oleva Mike Lorenzo-Vera (+1).

Jatkopaikka irtosi lopulta saldolla +9.

Lauantaina Ilonen (klo 12.15) saa ryhmäänsä kovat kirittäjät. Rafael Cabrera Bello on pelannut loistavan alkukauden. Espanjalainen on Race to Dubai -listalla neljäntenä. Intian S.S.PChowrasia on saman listan 31. Hänen tilillään on voitto kotimaansa mestaruuskisoista. Kakon (klo 11.20) kolmannen kierroksen pelikaverit ovat Pelle Edberg ja AndySullivan.