Pitkä kilpailutauko piristi Mikko Ilosen peliä. Jatkuuko hyvä meno myös Pekingin turnauksessa? Kuva: Getty Images
European Tour |
25.4.2018

Ilonen jälleen menestysjahtiin – viime viikon kolmosella on hyviä muistoja Kiinan avoimista

Tapio Pulkkasen mukaan Topwin Golf & Country Clubin kenttä testaa hyvin kaikki pelin osa-alueet.

Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Pekingissä pelattavalla Volvo China Open -turnauksella. Suomalaisista palkintoarvoltaan kolmen miljoonan dollarin kilpailuun osallistuvat Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen.

Ilonen palasi viime viikolla tositoimiin lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Lahtelaisen peli Marokossa oli kaikkea muuta kuin ruosteista, ja hän ylsi kilpailussa upeasti jaetulle kolmannelle tilalle. Sijoitus oli maailmanlistalla 267:nneksi nousseen pelaajan paras 3,5 vuoteen.

Hänen tilastoistaan löytyy tukku hyviä sijoituksia Volvo China Openista. Tällä vuosikymmenellä Ilonen on venynyt kisassa kahdesti neljän joukkoon. Viiden vuoden takaisessa koitoksessa hänen edelleen kiilasi vain Australian Brett Rumford.

Kilpailu pelataan nyt kolmannen kerran Topwin Golf & Country Clubilla. Vuonna 2016 Ilonen karsiutui, vuosi sitten hän oli 36:s.

Rabatista kuitatut 118 750 euroa antoi Iloselle mukavan työrauhan loppukauden turnauksiin. Hän kapusi ET:n Race to Dubai -listalla sijalle 56, ja kuumimmat kilpailut ovat vasta edessäpäin.

Myös Tapio Pulkkasen debyyttikausi ET:llä on edennyt suotuisasti. Kotkalaislähtöinen pelaaja on koonnut Johannesburgin superonnistumisen (T3) jälkeen muutaman varsin hyvän sijoituksen, ollen nyt kiertueen rankingissa 79:ntenä vajaan 130 000 euron
tienesteillään.

Griinit ovat paikoitellen melko kumpuisia ja rautojen pitää olla oikealla puolella.

Marokosta reilut 17 000 euron kuitannut Pulkkanen saapui tiistaiaamuna Pekingiin, ja kävi pelaamassa harjoituskierroksen kisa-areenalla.

Tapio Pulkkanen saapui tiistaina Pekingiin, ja ehti pelata samana päivänä harjoituskierroksen.. Kuva: Getty Images

”Melko pitkä baana, varsinkin par-viitoset. Ihan hyvin istui silmään minulle. Vähän leveämpi kuin edellisviikolla. Griinit ovat paikoitellen melko kumpuisia ja rautojen pitää olla oikealla puolella. Kenttä testaa hyvin pelin kaikki osa-alueet”, Pulkkanen sanoi.

Hän kertoi pelinsä tuntuneen tiistaina ”vähän flegmaattiselta”, mutta uskoi olevansa torstaina iskussa.

Pulkkasen seuraan kahdella ensimmäisellä kierroksella liittyvät viime syksyn ET-karsinnoista kortin pääkiertueelle saanut Italian Andrea Pavan ja Korean Rak hyun Cho.

”Pavanin kanssa en ole koskaan pelannut. Chon kanssa pelasin viime vuonna Kiinassa, ja hän on hyvä pallonlyöjä; taisi voittaa Kiinan (kiertueen) rankingin.”

Kolmikko starttaa kilpailun ensimmäiselle kierrokselle torstaina kello 2.40 Suomen aikaa. Ilosen, Englannin Chris Hansonin ja Taiwanin Wei-chih Lun urakka käynnistyy reilut neljä tuntia (6.50) myöhemmin.

Euroopan kiertueen kolmas suomalaispelaaja, Mikko Korhonen, kilpailee seuraavan kerran toukokuun toisella viikolla Sisiliassa.

Pekingin turnauksen voittoa puolustaa Trophee Hassan II -kilpailussa suurimman potin viime sunnuntaina korjannut Alexander Levy. Ranskalaisen ohella muita Volvo China Openin menestysehdokkaita ovat muun muassa Thaimaan Kiradech Aphibarnrat sekä isäntämaan Haotong Li ja Ashun Wu.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.