[11][17]

[11][17]

Ilonen ja Korhonen top 20:een British Mastersissa

Turnauksen hyvä alku lupaili suomalaisille enemmän, mutta molemmat päättivät urakkansa Newcastlessa kunniakkaasti.

Avauspäivän jälkeen kolmatta sijaa British Mastersissa sijaa jakaneet Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen (-9) sijoittuivat Close House Golf Clubin kentällä pelatussa Euroopan kiertueen kisassa 20:nneksi kolmen muun pelaajan kanssa.

Kolmannen kierroksen loppuvaiheilla ja neljännen alussa yhdeksän perättäistä reikää kuusi yli pelannut Ilonen pääsi takaisin tolpilleen tehtyään sunnuntaina eaglen kentän kuutosella. Hän pelasi viimeiset 14 reikää viisi alle parin.

”Sain ison käännöksen aikaan, jolla on henkisestikin valtava merkitys. Oleellinen onnistuminen tuli heti eaglen jälkeen. Seitsemännellä avaus oli kaseikossa, onnistuin kuitenkin tekemään vaikeamman kautta parin, joka piti hengen päällä”, tuloksen 67 pelannut Ilonen kertoi.

”Puttipelikin palasi takaisin uomiinsa. Parasta oli kuitenkin se, että sain lyönnistä kiinni kisan edetessä. Tästä on hyvä jatkaa kohden kolmea seuraavaa kilpailua.”

Ilonen on viidessä viimeisessä kilpailussa ollut 25:n ensimmäisen joukossa, parhaat saavutukset ovat viides ja kahdeksas sija.

20:s tila tuottaa 37 687 euroa, mikä nostaa Ilosen Race to Dubai -listalla sijalle 101. Seuraavilla viikoilla hän pelaa putkeen Skotlannin, Italian ja Espanjan turnaukset. Pelien jatkuminen ET:n kolmessa finaaliturnauksessa vaatisi edellä mainituissa kisoissa noin 200 000 euron lisätienestejä.

Kuluvalla kaudella Ilosen ansiot ovat 329 710  euroa.

ET:n fysiot hoitivat Mikko Korhosen vahvaan kisavireeseen jatkokierroksille. Kuva: Getty Images

Korhonen löi päätöskierroksella Ilosen tapaan tuloksen. Hän kärsi kilpailun aikana kovista selkäkivuista, mutta pystyi saattamaan urakkansa päätökseen saatuaan fysikaalista hoitoa lauantaina.

”Kelpo kisa. Ei voi valittaa. Hyvää peliä tänään. Vähän lähestymiset jäivät kauas reiästä, ja birdie-paikat olivat siksi vähissä”, Korhonen sanoi.

Kuten lauantainakin, oli kierroksen tähtihetki reiälle yhdeksän (par 4/250 metriä) syntynyt eagle.

”Yhdeksännellä tuli taas superbonuksena eagle. Eilen puttasin sisään draivin jälkeen, tänään meni chippi sisään. Lopussa oli vielä muutama kelpo paikka, mutta en saanut perille.”

Korhonen nousee kiertueen rankingissa tienaamiensa 37 687 euron ansiosta 80:n joukkoon.

Englannista hän lentää Suomeen ja kilpailee seuraavan kerran Italian Open -kilpailussa 12.–15. lokakuuta.

Lee Westwoodin (15:s) isännöimän turnauksen voitti viimeisellä reiällä chipin bunkkereiden välistä kuppiin lyönyt Irlannin Paul Dunne -(20). Viikonlopun kierroksilla vahvasti kirinyt Rory McIlroy kiri kakkoseksi, mutta eroa Dunneen jäi kolme lyöntiä.