Mikko Ilonen pelaa Sydneyn turnauksessa myös kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images
European Tour |
23.4.2018

Ilonen ET:n pistelistalla Suomen ykköseksi – maailmanlistalla asetelma on toinen

Kaikki kolme ET:llä pelaavaa suomalaista ovat yltäneet podiumille jo kertaalleen kuluvalla kaudella.

Euroopan kiertueen kausi on jo osoittautunut suomalaisittain kiinnostavammaksi kuin koskaan. Kolme pelaajaa, joilla kaikilla on potentiaalia taistella kärkisijoituksista joka viikko, on jotain mihin Suomessa ei olla totuttu.

Kiertueen kisakalenterista on ruksittu yli 19 kilpailua, ja jos tässä vaiheessa jokainen suomalainen on kammennut itsensä vähintään kerran kolmen parhaan joukkoon.

Viimeisenä podiumille kipusi sunnuntaina Marokossa kolmanneksi yltänyt Mikko Ilonen. Lahtelainen pomppasi kerta heitolla myös kiertueen pistelistalla parhaaksi suomalaiseksi sijalle 56. Ilosella on kasassa 185 838 pistettä. Tällä kaudella kannattaa puhua pisteistä, sillä kun edellisillä kausilla pisteet ovat käytännössä vastanneet tienattua rahamäärää, kertyy pisteitä tätä nykyä tietyissä kilpailuissa erilaisella kaavalla kuin euroja.

Suomen kova ET-kolmikko: Mikko Korhonen, Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen.
Kuva: Getty Images

Korhonen on listalla toiseksi parhaana suomalaisena 69:s. Kasassa on reilut 151 000 pistettä, pitkälti Tshwane Openin upean kolmossijan ansiosta.

Pulkkanen on listalla 79:s. Kasassa 129 080 pistettä. Kiertuetulokkaan tähtihetki osui Jobugin Openiin, jossa hän oli joulukuun alussa kolmas. Pistelistan 100 parasta uusii pelioikeutensa kauden päätteeksi ja 60 parasta etenee kolmen kisan mittaiseen finaalisarjaan.

Kaikkien suomalaisten meno on alkukaudesta ollut ailahtelevaa, mutta mikä tärkeintä, kaikki ovat pystyneet tuloksellisesti loistavaan suoritukseen kertaalleen. Kiertueen pistelistaa ajatelleen muutama loistoveto kauden aikana on paljon hedelmällisempää kuin tasaisen tehokas puurtaminen keskikastissa viikosta toiseen.

Maailmanlistalla, joka huomioi kahden viime vuoden aikana saavutetut tulokset, sijalla 207 oleva Pulkkanen on paras suomalainen. Korhonen on sijalla 228 ja Ilonen sijalla 267.

Tapio Pulkkanen jatkaa kauttaan ensi viikolla Kiinassa. Mukana on myös Mikko Ilonen. Mikko Korhonen pitää väliviikon. Kuva: Getty Images.

Kolmikko on ylhäisessä yksinäisyydessään, sillä Challenge Tour -pelaajista Oliver Lindell on parhaana sinivalkoisena 483:s, Kalle Samooja 585:s ja Kiinassa CT-kisan viikko sitten voittaut Kim Koivu 591:s. Tuhannen joukkoon ei maailmanlistalla muita suomalaisia tällä hetkellä mahdu.

Kauden aikana Euroopan kiertueella kisataan 47 kilpailua, kun mukaan ei lasketa Ryder Cupia ja kolmen kilpailun mittaista finaalisarjaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että myös majorit ja WGC-kisat jäävät suomalaisten ulottumattomiin. Se voi kuitenkin vielä muuttua, jos vire pysyy alkukauden kaltaisena. Jo nyt voidaan sanoa, että käynnissä on suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista golfkausista koskaan.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.