14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Haotong Lille makea revanssi sääntöselkkauksesta – kolme eaglea par-nelosilla!

Kiinalainen laittoi ennätyksensä vaatimattomasti onnekkaiden pomppujen piikkiin.

Kiinan ykköspelaaja Haotong Li esitteli Saudi International -kilpailun kolmantena päivänä joukon harvinaisia suorituksia. Hän tehtaili lauantaina neljä eaglea, joista peräti kolme syntyi Royal Greens Golf & Country Clubin kentän par-nelosilla.

Tällä ”hattutempullaan” Li, 23, siirtyi myös Euroopan kiertueen ennätystenkirjoihin.

Vahvassa vireessä oleva pelaaja teki eaglensa rei’illä 1, 10, 17 ja 18, joista viimeinen on par-viitonen. Hän laittoi nöyränä pelaajana onnistumisensa ennen kaikkea onnen piikkiin.

”Olin todella onnekas tänään. Nuo eaglet ja erityisesti pari viimeistä lyöntiä olivat erittäin laadukkaita, muuten en rehellisesti sanoen pelannut niin hyvin”, Li kertoi.

”Jos lähestyminen ensimmäisessä eaglessa ei olisi mennyt reikään, pallo olisi todennäköisesti valunut viheriön ulkopuolelle. Kympillä lyönti oli sellainen kuin halusinkin, mutta se tuntui aukeavan hieman liikaa. Pompuissa oli kuitenkin tuuria: pallo loikkasi vasemmalle ja meni reikään.”

Pientä onnea Lille salliikin, sillä hän joutui luopumaan viime sunnuntaina Dubaissa kolmannesta sijastaan hieman mitättömän oloisen sääntörikkeen vuoksi. Caddie viivähti birdieputissa viimeisellä reiällä liian pitkään lyöntiasentoon käyneen pelaajan puttilinjan takana, mistä langetettiin kahden lyönnin rangaistus.

OWGR-listalla 44:nneksi rankattu Li putosi kilpailussa sijalle 12, ja hän menetti tukun maailmanlistan pisteitä sekä reilut 80 000 euroa palkintorahaa.

Li nousi Saudi-Arabiassa lauantaina paalupaikalle maailmanlistan kolmosen Dustin Johnsonin seuraksi, ja yrittää hakea finaalikierroksella korkojen kanssa revanssia edellisen kilpailun ikävähkölle päätökselle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje