23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

ET:n uusi kisaformaatti yhdistää lyöntipelin ja reikäpelin

Täysin uudenlaisessa kilpailussa pelataan kolmen päivän lyöntipeliosuuden jälkeen kuuden reiän match play -otteluita.

European Tour esitteli keskiviikkona pelimuodoltaan tavallisista kilpailuista poikkeavan World Super 6 -turnauksen, joka on merkitty kiertueen kalenteriin 16.–19. helmikuuta, 2017.

ET:n ja PGA Tour of Australasian yhteisturnaus korvaa molempien kiertueiden kalenterissa Perth International -kilpailun.

Kilpailun kahtena ensimmäisenä päivänä pelataan perinteisesti 36 reiän lyöntipeli cut-rajoineen. Kolmannella kierroksella ratkaistaan ne 24 pelaajaa, jotka etenevät reikäpeliosuudelle. Nämä jatkossa olevat viimeiset kilpailijat pelaavat päätöspäivänä sarjan kuuden reiän match play -otteluita, kunnes finaalipari on selvillä.

Mikäli mikä tahansa reikäpeliotteluista on kuuden reiän jälkeen tasatilanteessa, pelaajat siirtyvät 18. reiälle, jonka lyöntipaikka on väylällä, 90 metrin päässä lipusta. Jos myös tämä ”knockout”-reikä tasataan, pelaajat siirtyvät uudelle väylälle. Tässä vaiheessa jäljellä on enää yksi lyönti, ja lähemmäksi reikää pallonsa lyönyt voittaa matsin.

Euroopan kiertueen toimitusjohtaja Keith Pelley kertoi, että uuteen kilpailumuotoon liittyvää aloitetta käsiteltiin aikoinaan pitkään ja hartaasti Thomas Bjørnin johtamassa ET:n turnauskomiteassa.

”Olemme tästä kilpailusta innoissamme, koska uskomme, että golf tarvitsee uusia ja innovatiivisia pelimuotoja”, Pelley totesi.

Kilpailu pelataan Australian Perthissä, Lake Karrinyup Country Clubin kentällä. Sen palkintoarvosta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje