Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

ET:n alkukausi suomalaisittain tyydyttävä – Pulkkasella eniten top 20 -sijoituksia

Kotimaisten pelaajien esitykset talven ET-kisoissa ovat jättäneet toivomisen varaa. Mikko Ilosen kausi odottaa yhä käynnistymistään.

Suomalaisten otteet Euroopan kiertueella kaudella 2019 eivät ole aiheuttaneet tähän saakka isompia riemunkiljahduksia. Kun viidestä pelaajasta neljä on tilastoinut 5–11 kilpailua, löytyy plakkarista vain yksi top 10 -sijoitus.

Kim Koivun Hongkongissa saavuttaman yhdeksännen tilan ohella listoilta on poimittavissa toiseksi parhaana Tapio Pulkkasen Etelä-Afrikassa ottama 15. tila. Näiden lisäksi sinivalkoiset ovat yhteistuumin koonneet vain kolme top 20 -sijoitusta, joten nelikolta on aihetta odottaa kevään edetessä pientä ryhtiliikettä.

Isoimman yksittäisen palkintosumman on kuitannut Kalle Samooja, jonka pankkitilille kolahti Dubain turnauksen 16. sijasta 37 802 euroa. Ainoana kahteen top 20 -sijoitukseen on puolestaan yltänyt Pulkkanen, toisaalta etenemisiä viikonlopun kierroksille ”Hattu-Tapiolla” on koossa vain kolme.

Kokonaisuutta tarkastellen joukon tasaisin suorittaja on ollut Mikko Korhonen, jolle viisi pelaamaansa kilpailua ovat tuottaneet vain yhden karsiutumisen. Kauden toistaiseksi kovimman sijoituksensa helsinkiläinen hankki viime viikonvaihteessa Qatarissa, mistä heltisi 18. tila.

Nelikosta korkeimmalla Race to Dubai -listalla jatkaa Koivu, joka on sijalla 88. Hänelle 11 kilpailua ovat tuoneet yhteensä 119,1 pistettä. Korhosella (98:s) on koossa vajaat 13 pistettä vähemmän.

Pulkkanen (91,8 pistettä) on sijalla 115 ja Samooja (89,1 pistettä) majailee viisi pykälää alempana. Kun otetaan huomioon turnausta kohden saavutetut pisteet, on Korhonen nelikosta selvä ykkönen. Hänen keskiarvopisteensä ovat 21,28.

Euroopan kiertueen keskeisimmissä strokes gained -tilastoissa Korhonen on kunnostautunut lähestymisissä, josta hän löytyy mainiosti sijalta 18. Vaikeuksia on ollut vastapainoksi avauksissa (155:s) ja puteissa (147:s), joissa sijoitus on reilusti keskivälin alapuolella.

Mikko Korhosen esityksiä on ilmentänyt tuttuun tapaan tasaisuus. Isompaa onnistumista kauden 2019 osalta vielä odotellaan. Kuva: Getty Images

Viime kaudella avaustensa tarkkuuden kanssa tuskaillut Pulkkanen on saanut draiveihinsa paremmin sihtiä (43:s), mutta lähestymisissä hän kuuluu listan ääripäähän. Samoojan vastaava tilasto noudattaa lähes samanlaista kaavaa.

Rankingin paras suomalainen Koivu on esittänyt nelikosta parasta puttipeliä (75:s), mutta draivaus- ja lähestymistilastot (152:s ja 145:s) kaipaavat enemmänkin kohennusta.

Suomalaisten esitykset talvikuukausien ajalla ovat jääneet tyydyttävän rajamaille. Joukkoon mahtuu joitakin ilahduttavia väläyksiä, mutta isossa kuvassa sijoitukset eivät ole suuremmin lämmittäneet mieltä.

Pulkkasen kaksi hyvää sijoitusta sekä Koivun ja Samoojan yksittäiset onnistumiset antavat Korhosen rutiinisuoritusten rinnalla pohjaa mihin rakentaa, mutta osaavalla ryhmällä riittää rahkeet parempaankin.

Kauden kääntyessä kevättä ja kesää kohti, kovenee myös kilpailu tasokkaampien turnausten myötä. Toki ennen juhannusta ohjelmaan mahtuu muutamia kevyemmän sarjan kisoja, joissa iso menestys olisi etenkin kiertueen kokemattomammalle kaartille tärkeää.

Kiertueen viidennen suomalaisen Mikko Ilosen kauden käynnistymisestä ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Lahtelaisen nimeä ei – ainakaan tällä hetkellä – näy Malesiassa ensi viikolla pelattavan Malesian kisan osallistujaluettelossa, joten seuraava mahdollinen avausstartti olisi maaliskuun lopun Intian avoimissa.

Tämän jälkeen ET:llä on Masters Tournamentia lukuun ottamatta edessä noin kuukauden mittainen kisatauko.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje