14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

ET torjuu järeillä keinoilla tähtipelaajien joukkopakoa − finaalisarjan voittopotteihin hurjia korotuksia

Myös kauden kolmen viimeisen kilpailun Race to Dubai -pistemäärää nostetaan tuntuvasti.

Euroopan kiertue on ryhtynyt merkittäviin toimenpiteisiin houkutellakseen maanosan parhaat pelaajat kauden finaalisarjan turnauksiin.

Dubaissa pelattavan päätöskilpailun DP World Tour Championshipin voittaja tulee kuittaamaan marraskuussa kolme miljoonaa dollaria palkintorahaa, kun vuosi sitten saman turnauksen ykkönen Danny Willett joutui tyytymään 1,3 miljoonaan dollariin.

Myös kahden edellisen Rolex Series -kilpailun, Turkish Airlines Openin ja Nedbank Challengen ykköspalkinnot kohoavat huomattavasti. Turkissa voittaja saa neljän päivän aherruksestaan kaksi miljoonaa dollaria ja Etelä-Afrikan kisan ykkösen pankkitilille kilahtaa 2,5 miljoonaa taalaa.

Justin Rose tienasi vuoden 2018 Belekin turnauksessa 1,16 miljoonaa dollaria ja Lee Westwoodin osuus Nedbank Challengen potista oli 1,25 miljoonaa dollaria.

Vaikka voittajien palkintosummat nousevat rajusti, ei kauden kolmen viimeisen kilpailun kokonaispotit kasva lainkaan. Dubaissa palkintorahaa jaetaan kahdeksan miljoonan, Nedbankissa 7,5 miljoonan ja Turkissa seitsemän miljoonan dollarin edestä.

Toisin sanoen voittaja pois lukien, muille jää jokaisessa kolmessa kilpailussa jaettavaa tasan viisi miljoonaa dollaria.

Euroopan kiertue uudisti tälle kaudelle Race to Dubai -listan pistesysteemin, mikä tarkoittaa sitä, että tienatut rahat eivät enää määrittele rankingin kuninkuutta. Finaalisarjan kisojen Race to Dubai -pistemäärät ovat nousseet siten, että Turkissa on jaossa 9000 (aiemmin 7000), Etelä-Afrikassa 10 000 (aiemmin 7500) ja Dubaissa 12 000 pistettä (aiemmin 8000).

Muutoksen ovat kokeneet myös kolmen viimeisen turnauksen osallistujamäärät: Turkin kisaan otetaan tänä vuonna 70, Nedbank Challengeen 60 ja Dubain päätösturnaukseen vain 50 pelaajaa.

Kun aiemmin kymmenen Race to Dubai -listan parasta jakoi Dubaissa bonuspotin, pääsee tähän osalliseksi tästä vuodesta lähtien vain listan viisi ensimmäistä. Listaykkösen osuus bonussummasta on marraskuussa kaksi miljoonaa dollaria, kun kauden 2018 rankingin voittaja Francesco Molinari kuittasi 1,25 miljoonan dollarin lisäpalkinnon.

ET koki muutokset välttämättöminä etenkin Turkin ja Etelä-Afrikan turnausten viimevuotisten lukuisten poisjääntien jälkeen. Euroopan Ryder Cup -pelaajista myös englantilaiset Justin Rose ja Paul Casey sivuuttivat Dubain finaalikilpailun. Tehtyjen ratkaisuiden vuoksi kiertueen johto kääntääkin katseensa lähinnä PGA Tourilla vakituisemmin pelaavien eurooppalaistähtien suuntaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje