[11][17]

[11][17]

Danny Willettin ennätyspitkä ”Masters-krapula” päättyi Dubaissa

Britti otti hienossa paikassa ensimmäisen voittonsa yli 2,5 vuoteen.

Jumeirahin kentällä kaikkien tasapainoisimpaan esitykseen tällä viikolla syttynyt Danny Willett otti ansaitun voiton kauden 2018 päättäneessä DP World Tour Championshipissä.

Koko joukosta ainoana pelaajana pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia paiskinut Willlett (-18) jätti kilpailun loppusuoralla toisen englantilaisen Matt Wallacen ja Yhdysvaltain Patrick Reedin kahden lyönnin päähän.

Tilanne näytti kierroksen puolivälissä Willettin kannalta hieman huolestuttavalta, kun hän teki kaksi bogia sisääntulon alussa. Loppu oli kuitenkin ryhdikästä pelaamista, ja hän taituroi voiton kannalta kolme tärkeää birdieä reikien 14–16 jaksossa.

Erityisen korkean hatunnoston Willett ansaitsee sivallettuaan tiukassa paikassa 17. reiän (par 3) tiilyöntinsä aivan lipun viereen. Viimeisellä reiällä Willettillä kävi hieman onneakin, kun oikealle suuntautunut avaus jäi armollisesti kohtuulliselle paikalle vesiesteen rantakivien tuntumaan.

Kilpailun jälkeisessä haastattelusta kävi ilmi, että Willett ehti ajautua vuoden 2016 Masters-voittonsa jälkeen synkälle korpivaellukselle.

”Olen tehnyt helvetin paljon töitä. Ne ovat olleet kovia aikoja. Olen valtavan ylpeä itsestäni ja kaikista ympärilläni olevista ihmisistä”, Willett sanoi.

”Koskaan ei varsinaisesti tiedä, milloin voitto on nurkan takana, enkä kaiken kokemani jälleen ollut lainkaan varma, tulenko enää milloinkaan voittamaan.”

Siinä missä maailmanlistan top-kympissäkin hyvän tovin viettäneeltä pelaajalta odotettiin lisää meriittejä, hän ennätti vajota tänä kesänä OWGR-listalla sijalle 462.

Pian tämän jälkeen hän kaivoi ensimmäisen top 10 -sijoituksensa Italian avoimissa lähes 1,5 vuoteen. Irish Openissa Willett oli kuudes, kunnes hän taivutti ET:n finaalisarjan ensimmäisessä kilpailussa, Turkissa, lisää uskoa omiin kykyihin antaneesti seitsemännen sijan.

Lähes 1,2 miljoonaa euroa finaalikilpaiilun voitosta tienannut Willett kiri Europan kiertueen rankingissa lopulta 20. sijalle. Ruotsin Alex Norén (-12) jakoi parhaana pohjoismaalaisena yhdeksännen sijan.

Mikko Korhoselta (+5/T57) kauden viimeinen, neljä tuplabogia sisältänyt ET-kierros vaati 81 lyöntiä. Hän sijoittui Race to Dubai -listalla lopulta upeasti 46:nneksi. Palkintorahaa Korhonen ansaitsi kaikkiaan 896 159 euroa.