16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Danny Willett: Tällä hetkellä ei huvittaisi pelata

Yhdysvalloissa epäsuosioon ajautunut Willett tuntuu yhä vain kärsivän pitkittyneestä major-krapulasta.

Viime viikonvaihteessa pelattu Antalyan turnaus ei tuonut helpotusta Danny Willettin pitkään jatkuneeseen ahdinkoon. Masters Tournamentin hallitseva mestari vaikuttikin olevan kisan jälkeen varsin kyllästynyt omaan saamattomuuteensa.

Hän löi Turkish Airlines Openin päätöspäivänä neljän bogin ja yhden tuplan lannistamana tuloksen 75, ja sijoittui jaetulle 68. tilalle. Taakse jäi ainoastaan neljä muuta kilpailijaa.

Se merkitsi samalla sitä, ettei hän pystynyt olennaisesti tavoittamaan Race to Dubai -listan kärjessä olevan Henrik Stensonin etumatkaa, vaikka tämä jätti kiertueen finaalisarjan ensimmäisen turnauksen väliin.

Willett on saavuttanut Mastersin jälkeen vain kaksi – tosin vahvaa – top 10 -sijoitusta; hän oli Wentworthin kisassa kolmas ja Italian avoimissa toinen.

Näiden ohella hän on jäänyt Euroopan Mastersin 12. sijaa lukuun ottamatta kerta toisensa jälkeen top 30:n huonommalle puolelle. Karsiutumisia on kyseisellä ajanjaksolla tullut kolme ja koossa on 20 vähintään 73 lyöntiä vaatinutta kierrostulosta.

Ikävä maku jäi myös uran ensimmäisestä ja huonosti sujuneesta Ryder Cupista, jossa hänen veljensä arvosteli julkisesti amerikkalaisen yleisön huonoa käytöstä. Hankalaan välikäteen joutunut Willett joutui selittelemään veljensä sanomisia, mutta kääntyi haasteottelun jälkeen avoimesti tämän puolelle. Tapahtuneen johdosta Willett ei ole Yhdysvalloissa tätä nykyä erityisen suosittu pelaaja.

Palkintorahaa on silti koossa komeat 3,59 miljoonaa euroa. Potista yli 40 % on peräisin huhtikuisesta major-voitosta. Alkukauden tilasto huomioiden top-kymppien määrä nousee kuuteen, näistä kaksi on ykköstiloja.

”Tämä peli tuntuu nyt todella potkivan minua haaruksiin. Jos joku asia sattuu toimimaan, niin toinen reistaa varmasti”, hän purki tuntoaan Turkin kisan finaalikierroksen jälkeen Twitter-tilillään.

Välillä tulee pari hyvää päivää ja sitten taas pari huonompaa päivää. Ollakseni rehellinen, en haluaisi tällä hetkellä edes pelata golfia. – Danny Willett

Vaikka Willett olisi selvästi jo tauon tarpeessa, on hänellä edessään vielä kaksi isoa kilpailua. Niistä toinen – Nedbank Golf Challenge – pelataan tällä viikolla Etelä-Afrikan Sun Cityssä ja seuraavana torstaina hän starttaa kauden päättävään Dubain turnaukseen.

Willett putosi Antalyan kisan huonon menestyksen jälkeen maailmanlistan top-10:stä oltuaan Mastersin jälkeen, viikkoa 36 lukuun ottamatta, koko ajan OWGR:n kärkikymmenikössä.

Danny Willett starttaa Nedbank Golf Challengen ensimmäiselle kierrokselle torstaina klo 11.55 yhdessä Henrik Stensonin sekä Race to Dubai -listalla neljäntenä olevan Tyrrell Hattonin kanssa. Viasat Golf -kanava lähettää turnauksesta suoria lähetyksiä päivittäin alkaen klo 11.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje