[6][5]

[6][5]
European Tour

Chawrasia teki historiaa New Delhissä

Intian avointen voittoa onnistuneesti puolustanut S.S.P Chawrasia vei turnauksen nimiinsä näytöstyyliin.

Kotiyleisön suosikki S.S.P Chawrasia (-10) oli täysin omaa luokkaansa puolustaessaan viikonvaihteessa New Delhissä pelatun Hero Indian Openin viimevuotista voittoa. Toiseksi sijoittunut Malesian Gavin Green jäi intialaisesta seitsemän lyönnin päähän.

Chawrasia aloitti päivän jaetulta kärkipaikalta, mutta siirtyi kahden lyönnin johtoon, kun sään vuoksi keskeytynyt kolmas kierros saatiin viimeisteltyä loppuun. Päätöskierroksella tuloksen 71 lyöneen pelaajan ei tarvinnut kisan viimeisellä neljänneksellä katsella enää taakseen.

Chawrasia, 38, tuntui ennen vuoden 2015 turnausta jäävän jatkuvasti nuolemaan näppejään tärkeimmillä hetkillä. Hän tilastoi Intian avoimissa neljä kakkostilaa, kunnes veti nyt toisen kerran peräkkäin pisimmän korren. Voitto oli hänelle neljäs Euroopan kiertueella, myös kaksi aikaisempaa ovat tulleet Intiassa vuosina 2008 ja 2011.

Hänestä tuli myös ensimmäinen intialaispelaaja, joka on pystynyt voittamaan saman ET-turnauksen peräkkäisinä kausina.

Maailmanlistalla 170:n paremmalle puolelle nouseva Chawrasia kuittasi kilpailun voitosta 275 827 euroa. Kolme viimeisintä kotimaan avointa mestaruusturnausta ovat tuottaneet hänelle kaikkiaan 668 084 euroa.

”Olen todella onnellinen saamastani yleisön tuesta, ja siitä että vaimoni näki nyt toisen kerran peräkkäin minun voittavan Indian Openin. Tämä oli luultavasti urani paras voitto, koska se tuli todella vaativalla kentällä. Tällä kerralla tein vain vähemmän virheitä kuin muut”, Kolkatassa asuva Chawrasia sanoi.

Opin tällä viikolla monia asioita, ja toivottavasti pystyn pelaamaan paremmin nyt myös Euroopan puolella. Voitto Euroopassa on minun seuraava tavoitteeni. – S.S.P Chawrasia

Palloa kovaa lyövä olympiakävijä Gavin Green saavutti ensimmäisen top 10 -sijoituksensa Euroopan kiertueella. Italian Matteo Manassero ja Skotlannin Scott Jamieson (-2) jakoivat kolmannen sijan.

Espanjalaiset Rafael Cabrera-Bello ja Carlos Pigem sekä Intian ykköspelaaja Anirban Lahiri mahtuivat vielä viiden joukkoon. He jäivät voittajasta yhdeksän lyönnin päähän.

New Delhin turnausta häiritsi epävakaa sää ja jatkuvat keskeytykset. Sunnuntai oli pelipäivistä ainoa, jolloin pelaajia ei kutsutta kentältä kesken kaiken klubitalon suojiin.