11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

British Mastersiin valmistautuva Mikko Korhonen: "Portugalin pettymys oli kova"

Portugalin pettymyksen jälkeen pelikentille palaava Suomen ykköspelaaja pyrkii rakentamaan loppukautta nousujohteisesti kohti Dubain finaalia.

Mikko Korhonen palaa pelikentille tällä viikolla Englannissa, jossa pelataan perinteikäs ja erittäin kovatasoinen British Masters. Kilpailussa ovat mukana myös viime viikolla Alfred Dunhill Championshipissä pelioikeutensa seuraavaksi kaudeksi varmistaneet Tapio Pulkkanen ja Mikko Ilonen.

Kim Koivu joutuu jännittämään lähtölupaa viimeiseen asti. Tällä hetkellä hän on kilpailussa kolmannella varasijalla, joten todennäköisesti helsinkiläistä ei kentällä nähdä.

Kuluva kausi on ollut Korhoselle uran paras. Siitä tulee myös ennätyksellisen pitkä. Korhonen on pelannut kauden aikana jo 21 kilpailua. Viime vuonna määrä oli sama, mutta tänä vuonna British Mastersin jälkeen edessä on vielä Valderraman kisa ensi viikolla sekä ainakin kaksi finaalisarjan kilpailua ja vuoden päättävä World Cup marraskuussa.

Korhonen on Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla parhaana suomalaisena sijalla 47. Kauden päätavoite on ollut yltäminen Dubain finaaliin, ja paikka sinne näyttää mitä suurimmalla todennäköisyydellä olevan jo plakkarissa.

Korhonen myöntää, että kausi painaa jo 38-vuotiaan pelurin kropassa. Fyysistä rasitusta kovempi isku oli Korhosen edellisen kilpailun, Portugal Mastersin, viimeinen väylä. Korhonen löi sillä kaksi palloa vesiesteeseen ja tippui niiden seurauksena kärkikahinoista sijalle 12.

”Kaksi viikkoa meni aika lailla irti mailoista. Ei ollut juurikaan paloa treenata, Portugalin pettymys oli niin kova. Vähän tuskaista on ollut, paikat aika jumissa. Nyt lähdetään eteenpäin pienin askelin”, hän kertoi.

”Loppukausi täytyy ottaa tosi kevyesti. Jokaisessa kisassa ei voi pärjätä, ei vaan riitä energia. Täytyy yrittää rakentaa loppukautta nousujohteisesti koko ajan kroppaa kuunnellen”, Korhonen suunnitteli.

Korhonen käynnistää kilpailunsa ensimmäisten joukossa kello 9.50 Suomen aikaa. Ilonen on lähtövuorossa kello 14.55 ja Pulkkanen kello 15.05.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje