16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Brett Rumfordin neljän vuoden tuska päättyi Perthissä

Vuonna 2013 Mikko Ilosen Kiinassa ”hopealle” jättänyt konkari uusi nopeasti korttinsa Euroopan kiertueelle.

Brett Rumford saavutti sunnuntaina uransa kuudennen voiton Euroopan kiertueella. Hän löi ensimmäisen kerran pelatun World Super 6 Perth -turnauksen loppuottelussa Phachara Khongwatmain numeroin 2/1.

Täysin uudenlaisessa kilpailutyypissä pelattiin ensiksi 54 reiän lyöntipeliosuus, minkä jälkeen 24 parasta eteni mukaan neljännen päivän reikäpeleihin. Kuuden reiän match play -ottelut pelattiin Lake Karrinyup Country Clubin kentällä erikseen valikoiduilla rei’illä.

Rumford, 39, oli kilpailun kuningas sekä lyöntipeli- että reikäpeliosuudella. Australialaisen 54 reiän tulos (-17) oli viisi lyöntiä parempi kuin seuraavalla ja sunnuntaina kaikki neljä vastustajaa saivat kokea hänen vahvan iskukykynsä.

Finaalivoitto nuoresta thaimaalaisesta oli erityisen mieleinen myös yleisölle, sillä Perthistä kotoisin oleva Rumford pelasi tällä viikolla kotikonnuillaan.

Viime kausi päättyi Rumfordin osalta isoon pettymykseen. Hän jäi ET:n Race to Dubai -listalla sijalle 118, eikä pystynyt uusimaan pelioikeuttaan. Rumford voi huokaista nyt syvään, sillä voittonsa ansiosta hän saa kiertueelle automaattisen pelioikeuden kauden 2018 loppuun saakka.

ET:llä ensimmäisen kerran vuonna 2003 voittaneen Rumfordin edellinen ykköstila oli peräisin vuoden 2013 Volvo China Openista, jolloin hän jätti toiseksi sijoittuneen Mikko Ilosen neljän lyönnin päähän.

”On hienoa olla takaisin. Olen pohdiskellut paljon asioita sen jälkeen kun menetin korttini kiertueelle viime kauden päätteeksi. Vuosi oli raskas, näin perhettäni vain neljä viikkoa kuuden kuukauden sisällä. Se oli uuvuttavaa aikaa, mutta nyt olen takaisin, enkä voisi olla onnellisempi”, Rumford sanoi.

Perthissä 210 255 euroa palkntorahaa tienannut Rumford noussee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla 130:n joukkoon.  Reikäepeleistä karsiutunut Mikko Korhonen kuittasi kolmen päivän urakastaan 5677 euroa.

Khongwatmailla, 17, oli sunnuntaina mahdollisuudet nousta kaikkien aikojen toiseksi nuorimmaksi voittajaksi Euroopan kiertueella. Tällä kertaa kokeneen Rumfordin rutiini oli kuitenkin hänelle liikaa. Pelaajalle on epäilemättä luvassa valoisa tulevaisuus, sillä plakkarissa on jo ammattilaisturnauksen voitto vuodelta 2013. Tuolloin Khongwatmai oli ainoastaan 14-vuotias.

Rumfordin tie World Super 6 Perth -turnauksen voittoon:

Lyöntipeliosuus: 1. (-17)
Reikäpeli, 1. kierros: pääsi suoraan 2. kierrokselle oltuaan lyöntipeleissä top 8:ssa
Reikäpeli, 2. kierros: Hideto Tanihara 2/1
Reikäpeli, neljännesfinaali: Wade Ormsby 2. uusintareikä
Reikäpeli, välierä:  Adam Bland 1/0
Reikäpeli, finaali: Phachara Khongwatmai 2/1

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje