[6][5]

[6][5]
European Tour

Adrian Otaeguista kehittymässä Ian Poulterin manttelinperijä?

Belgian Knockoutin nimiinsä kuitanneen espanjalaisen molemmat ET-voitot ovat tulleet match play -kilpailuista.

Adrian Otaegui (-3) päihitti Benjamin Hebertin (-1) kahdella lyönnillä sunnuntaina Antwerpenissä päättyneen Belgian Knockout -turnauksen finaalissa.

Jälkimmäinen siirtyi loppuottelun toisella reiällä lyönnin johtoon, kunnes Otaegui otti ohjat haltuunsa nelosella. Hän teki viiden reiän jaksossa neljä birdieä, ja tämä oli edelleen ilman ET-voittoa olevalle 31-vuotiaalle ranskalaiselle liikaa.

Ensimmäistä kertaa käydyn turnauksen yhdeksän reiän match play -ottelut pelattiin tavallisesta poiketen lyöntipelin säännöin. Finalisteille kertyi turnauksessa kaksi karsintakierrosta huomioiden kaikkiaan 90 reiän urakka Rinkven International Golf Clubilla.

”Yritin pelata itseäni vastaan. Keskityin täysin omaan peliini, vaikka vastustaja oli vieressä”, Otaegui sanoi.

”Seuraavaksi huomio kiinnittyyy Rolex-sarjan kilpailuihin, mutta kautta on vielä paljon edessä. Ryder Cup on myös tähtäimessäni.”

Otaegui, 25, lähti kilpailuun yhtenä kuumimmista suosikeista, sillä espanjalaisella oli pohjalla viisi perättäistä top 20 -sijoitusta Euroopan kiertueelta. Voitto oli hänelle toinen ET:llä. Ensimmäinen tuli vajaa vuosi sitten – sekin match play -turnauksessa, jonka loppuottelussa kaatui Saksan Marcel Siem.

San Sebastianissa syntynyt pelaaja osoitti oivallisia match play -taitojaan jo kahdeksan vuotta sitten Skotlannin Kilmarnockissa, missä hän voitti Boys Amateur Championship -kilpailun. Seuraavalla kaudella ammattilaiseksi siirtynyt Otaegui nousi pääkiertueelle vuonna 2014 sijoituttuaan edellisenä syksynä seitsemänneksi Challenge Tourin rankingissa.

Ensimmäiset kaudet ET:llä olivat hankalia, mutta hän onnistui kahtena perättäisenä vuotena uusimaan korttinsa karsintojen kautta. Otaegui on kahden voiton ohella koonnut kolme muuta top 3 -sijoitusta pääkiertueella, ja nousee tuoreen menestyksen siivittämänä maailmanlistan seuraavassa päivityksessä 80:n joukkoon.

Ottelussa kolmannesta sijasta, Skotlannin David Drysdale (-1) oli lyönnin verran Englannin James Heathia parempi.

Kilpailun suomalaiset, Kim Koivu ja Oliver Lindell eivät selviytyneet Antwerpenissä karsinnasta match play -osuudelle.