20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Suomalaiskvartetin pelit Abu Dhabin ET-kisassa jäivät kahteen kierrokseen

Vuoden ensimmäinen ET-kisa päättyi kaikkien suomalaisten osalta harmittavasti karsiutumiseen.

Kukaan neljästä suomalaisesta ei edennyt jatkokierroksille vuoden ensimmäisessä Euroopan kiertueen kilpailussa Abu Dhabissa. Cut-raja oli kilpailussa lopulta -3. Suomalaisista Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen tekivät tuloksen -1 ja Kim Koivu tuloksen +2.

Samooja teki torstaina tuloksen 71 (-1). Hän viimeisteli kaksi birdieä ja yhden bogin 15 parin jatkeeksi.

”Käytännössä kopio eilisestä. Tiiltä vahvaa, pitkillä mailoilla huitominen toimi. Sillä avaamisella oli hyvät saumat tuottaa tulosta, mutta raudat olivat suoraan sanottuna kuraa. En päässyt lähelle ollenkaan, se on iso ongelma tällä hetkellä”, Samooja kertasi.

Rautapeliään Samooja hioo harjoittelemalla ja palaverilla valmentajan kanssa, jotta oikeat eväät löytyvät ensi viikon Dubain kilpailuun. Samooja on kilpailussa neljännellä varasijalla.

”Pitää katsoa tarkemmin, miksi ei lähde linjaan. Keskitytään tästä eteenpäin Dubain kilpailuun. Tuttu kenttä, ja kun tiipeli on vahvaa, viilataan raudat kuntoon ensi viikkoa varten.”

Mikko Korhonen löysi vahvan pelivireen tehden tuloksen 69 (-3), mutta keskiviikon tulos (+2) jätti liikaa kirittävää. Korhonen teki kierroksellaan yhden bogin, kaksi birdieä ja yhden eaglen.

”Tämä oli jo parempi päivä. Putteri oli vaan valitettavan kylmänä, paikkoja parempaan oli kyllä tarjolla. Puttiasento on vähän hakusessa, mutta tänään oli jo hyviä merkkejä”, Korhonen sanoi.

”Pari päivää olen ollut kyllä aika kujalla. En muista, milloin olisin ollut näin ulkona pelistä, kun periaatteessa lyönti lähtee kuitenkin ihan hyvin. Liian syvälle ihon alle meni eilinen, en ihan päässyt takaisin peliin”, hän jatkoi.

Kim Koivu joutui ensimmäisen kierroksen tapaan taipumaan tulokseen 73 (+1). Torstaina kortista löytyi kaksi birdieä ja kolme bogia. Tapio Pulkkanen pelasi ainoana suomalaisena iltapäivän ryhmissä. Pulkkanen teki keskiviikona tuloksen -2, mutta torstaina tulokseksi jäi +1. Jatkohaaveet murenivat reiän kahdeksan tuplabogiin, jonka lisäksi hän teki yhden bogin ja kaksi birdieä.

Kilpailua johtaa  Shane Lowry tuloksella -12. Louis Oosthuizen on irlantilaisesta lyönnin päässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)