European Tour ottaa käyttöön tiukemman keinon hitaan pelin kitkemiseksi - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

European Tour ottaa käyttöön tiukemman keinon hitaan pelin kitkemiseksi

European Tourilla tartutaan tänä vuonna härkää sarvista hitaan pelin nujertamiseksi. Kuva. Getty Images

Kaksi huomautusta hitaasta pelistä samassa kilpailussa johtaa jatkossa rangaistukseen.

Lujemmalla otteella hitaaseen peliin puuttuvat säännöt astuvat European Tourilla voimaan torstaina Abu Dhabissa käynnistyvässä turnauksessa. Pelaajalle langetetaan jatkossa yhden lyönnin rangaistus tultuaan havaituksi kilpailussa kahdesti hitaasta pelistä. Aiemman suunnitelman mukaan kaksi tuomarin havaitsemaa aikaylitystä olisi pitänyt tapahtua saman kierroksen sisällä, jotta ne olisivat johtaneet rangaistukseen.

Muutos pakottaa hitaampia pelaajia huolehtimaan jatkuvasti, että he toimivat kentällä sallitun ajan rajoissa ja antaa samalla tuomareille lisää voimaa kitkeä hitaan pelaamisen negatiivisia vaikutuksia.

Voimaan astuvat myös pelaajan lyönnin valmistautumiseen käytettävissä olevan ajan lyhennys sekä korotettu sakko pelaajille, joita on säännöllisesti ”kellotettu” kauden aikana. Kiertue on lisäksi vaatinut pelaajiaan osallistumaan koulutusohjelmaan sen jälkeen, kun neljä kohtaa sisältävä pelinopeussuunnitelma esiteltiin viime elokuussa.

Näyttötaulut esille useampaan kilpailuun

”Tämä on osa laajempaa kokonaisuutta pyrkiessämme torjumaan hidasta peliä. Perusluonteinen ohjeemme pelaajille ei ole kuitenkaan muuttunut – kilpailijan pitää olla aina valmis lyömään palloa, kun oma vuoro tulee”, European Tourin päätuomari John Paramor kertoi.

Viimeisintä teknologiaa sisältävää aikatarkkailujärjestelmää testattiin ensimmäisen kerran syyskuussa käydyssä BMW PGA Championshipissä ja se on tarkoitus ottaa tänä vuonna käyttöön useammassa ET:n kilpailussa. Jokaisen peliryhmän mukana kulkee tuomari, ja muutamalla lyöntipaikalla oleva näyttötaulu antaa pelaajille ajankohtaista informaatiota oman ryhmän asemasta edellä menevään ryhmään nähden.

Tavanomainen 156 pelaajan osallistujamäärä pudotetaan kilpailussa vähintään 144 pelaajaan, edellyttäen että kategorian 18 (Race to Dubai -listalla sijoilla 116–132 edellisellä kaudella) pelaajilla on oikeus osallistua kilpailuun. Tämä nopeuttaa kierrosten läpivientiä kahtena ensimmäisenä päivänä. Lauantain ja sunnuntain kierroksilla otetaan lisäksi käyttöön suuremmat lähtövälit ruuhkien välttämiseksi.

Tärkeimpiä uudistuksia:

Pelaaja voi jatkossa pyytää yhden kerran kierroksella minkä tahansa lyönnin kohdalla 40 sekunnin aikapidennystä. Kilpailijan on kuitenkin ilmoitettava ajanpidennysaikeestaan valvovalle tuomarille, ennen kuin lyönnin normaali sallittu valmistautumisaika ylittyy. ET:n turnauskomitea on myös valtuuttanut tuomareita keskittymään pelaajiin, jotka säännöllisesti käyttävät liian paljon aikaa valmistautumiseen.

Yksittäinen havainto hitaasta pelistä ei aiheuta kauden aikana sanktioita, mutta jokaisesta tämän jälkeen havaitusta hidastelusta langetetaan vähintään 3500 euron sakko. Sanktion suuruus kasvaa, mitä useampia tapauksia saman pelaajan kohdalle lankeaa kauden edetessä.

Jos oma ryhmä on jäänyt edellä menevästä ryhmästä, on ensimmäisenä lyöntivuorossa olevalla 50 sekuntia aikaa valmistautua lyöntiin. Toisena ja kolmantena lyöntivuorossa olevat saavat käyttää valmistautumiseensa 40 sekuntia. Kun ryhmä on edellä menevään ryhmään nähden aikataulussa, valmistautumisaika lyhenee jatkossa 15 prosenttia, eli ensin vuorossa olevalla 100 sekunnista 85 sekuntiin ja toisena ja kolmantena lyöntivuorossa olevalla 80 sekunnista 70 sekuntiin.

Tuomarit sallivat 40 ja 50 sekunnin aikarajoissa kymmenen prosentin ”inhimillisen” ylityksen liittyen ajanoton aloituksen vaihtelevaan käynnistymiseen. Mikäli pelaaja rikkoo kymmenen prosentin sääntöä kolmannen kerran, kirjataan hänelle havainto hitaasta pelistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje