Eurooppa otti tukevan johdon EurAsia Cupissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Eurooppa otti tukevan johdon EurAsia Cupissa

Sören Kjeldseniltä ottelut vastaanottava Kristoffer Broberg oli ensimmäisen päivän hahmoja. Kuva: Getty Images.

Eurooppa lähtee toiseen kisapäivään Malesian Kuala Lumpurissa pelattavassa Euroopan ja Aasian välisessä joukkuekilpailussa EurAsia Cupissa tukevan tuntuisesta 4,5–1,5-johdosta.

Aasialaisista ainoastaan pari Beyong Hun An & Thongchai Jaidee pystyi voittoon. He pesivät Danny Willettin & Matthew Fitzpatrickin selvästi luvuin 3&1.

Puolikkaan pisteen toi myös pari Danny Chia & Nicholas Fung, joka tasasi ottelunsa Euroopan parin Victor Dubuisson & Sören Kjeldsen kanssa.

Muut ottelut olivat Malesina polttavan auringon alla olivat eurooppalaisten juhlaa. Vakuuttavimmin aloitti pari Kristoffer Broberg & Ross Fisher, joka kylvetti Prayad Marksaengia ja K.T. Kimiä tylysti 6&4.

Lähes yhtä teräviä olivat Ian Poulter & Bernd Wiesberger, jotka voittivat Anirban Lahirin & Jeunghun Wangin 4&3.

”Upotimme pari pitkää puttia, se on tärkeää tässä formaatissa. Siitä ero yleensä syntyy”, reikäpeleissä poikkeuksetta syttyvä Poulter kommentoi.

Parit Shane Lowry & Andy Sullivan sekä Lee Westwood & Chris Wood voittivat omat ottelunsa täpärämmin 2&1.

Kapteeni Darren Clarke saa EurAsia Cupista arvokasta kokemusta tämänvuotista Ryder Cupia silmällä pitäien. Kuva: Getty Images.

Kapteeni Darren Clarke saa EurAsia Cupista arvokasta kokemusta tämänvuotista Ryder Cupia silmällä pitäien. Kuva: Getty Images.

Euroopan kapteeni Darren Clarke myhäili tyytyväisenä ja vaikutti syytäkin olevan tyytyväinen myös parivalintoihin.

”Tunnen heidät kaikki hyvin ja uskon tietäväni, mikä saa heidät luottavaiseksi. Pyysin kaikkia nimeämään kolme pelaajaa joiden kanssa he mielellään pelaisivat yhdessä. Mutta kuten Euroopan joukkueessa aina, pelaaja pelaa sen parin kanssa, jonka kapteeni valitsee ja uskoo olevan sopiva. Minulla oli ajatus siitä, kenen kanssa kenenkin on hyvä pelata ja se taitaa olla toimiva, kun numerotkin tukevat sitä”, Clarke muotoili.

Eurooppalaisten peli kulki ja ilmapiiri oli positiivinen. Ainoa pieni murheenpoikanen liittyy Victor Dubuissonin terveyteen, sillä ranskalainen satutti polveaan kesken kierroksen. Hän kuitenkin vakuutti olevansa iskussa taas huomenna.

”Polveni meni lukkoon, en tiedä miksi, mutta huomenna olen kunnossa. Se tuntui jo paremmalta kierroksen loppua kohden. En tiedä mistä on kyse, mutta olen valmis pelaamaan Sörenin kanssa toisen ottelun”, hän sanoi.

Lauantaina pelataan kuusi fourball-ottelua ja sunnuntaina 12 reikäpeliottelua mies miestä vastaan.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje