26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Euroopan Ryder Cup -joukkue on valittu

Stephen Gallacherin hyvät esitykset ET:llä nostivat miehen mukaan Ryder Cup -joukkueeseen. Kuva: Getty Images

Euroopan Ryder Cup -joukkueessa pelaavat tänä vuonna Rory McIlroy, Henrik Stenson, Victor Dubuisson, Jamie Donaldson, Sergio Garcia, Justin Rose, Martin Kaymer, Thomas Björn ja Graeme McDowell sekä kapteeni Paul McGinleyn valitsemat Stephen Gallacher, Ian Poulter ja Lee Westwood.

Skotlannin Gleneaglesissa 23.–28. syyskuuta pelattavassa Euroopan ja Yhdysvaltojen välisessä golfin megatapahtumassa isännät puolustavat voittoa.

Kaksi vuotta sitten ”Medinahin ihmeeksi” vanhalla mantereella ristitty kilpailu päättyi Yhdysvalloissa eurooppalaisjuhliin päätöspäivän kaksinpelien käännyttyä heille pistein 8,5–3,5.

Kokonaiskilpailun Eurooppa voitti pistein 14,5–13,5. Kahden vuoden takaisesta joukkueesta mukana ovat Garcia, Kaymer, McDowell, McIlroy, Rose, Poulter, Westwood sekä Björn, joka tosin hääri Medinahissa varakapteenin roolissa.

Debyyttinsä kilpailussa tekevät Donaldson ja Dubuisson sekä Gallacher, joka kiri kapteenin papereissa ohi monen meritoituneen ja kokeneen jyrän.

”Hänen viimeviikkoinen esityksensä teki minuun ison vaikutuksen. Ensikertalaiselta odotetaan venymistä, mutten epäile hetkeäkään, etteikö hänestä olisi siihen, mitä Ryder Cup vaatii. Viime viikolla hän näytti, miten paljon hän todella haluaa olla mukana joukkueessa”, McGinley kertasi valintaansa.

McGinley jätti ulos joukkueesta Luke Donaldin, jonka kanssa hän pelasi itse Ryder Cupissa vuosina 2004 ja 2006.

”Luke ei osannut odottaa, ettei hän mahdu joukkueeseen. Hän oli erittäin pettynyt. Hän kertoi, että vaikka en valinnut häntä, hän ymmärtää valintani. Kun puhuimme puhelimessa, hänen kaksi viimeistä sanaansa olivat ’Go Europe!’, McGinley kertoi.

Pieni yllätys oli myös Lee Westwoodin mahtuminen joukkueeseen. Westwoodin kausi ei ole sujunut hääppöisesti, mutta miehellä on allaan jo kahdeksan Ryder Cupia ja McGinley sanoi sen vaikuttaneen valintaan.

Westwood on yltänyt PGA Tourilla vain kahdesti top 10 -sijoille kuluvalla kaudella. Onnistumiset sattuivat kuitenkin tärkeisiin kisoihin, Mastersiin ja The Playersiin.

”Ryder Cup on aina ollut minulle iso juttu. Eilinen oli pitkä päivä, kun odottelin valitaanko minut vai ei”, Westwood kommentoi.

Varakapteeneina mukana nähdään Des Smyth ja Sam Torrance.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)