26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Wentworthissa pelataan Euroopan Ryder Cup -kenraali – suomalaistrio haastaa tähtisikermän

Ryder Cup -pelaaja Ludvig Åbergia nauratti tiistaina Wentworth Clubin kentän rangella. Kuva: Getty Images

BMW Championship on kauden toiseksi viimeinen Rolex Series -kilpailu.

Toissa viikolla nimetyllä Euroopan Ryder Cup -joukkueella on valmistelut hyvässä vauhdissa. Pelaajat tekivät alkuviikolla visiitin tämänvuotisen haasteottelun näyttämölle, Marco Simone Golf & Country Clubille, jolla oli joukkuekokouksen lisäksi ohjelmassa harjoittelua ja tuntuman ottamista kisakenttään.

Kovin pitkään miehistö ei ehtinyt Roomassa olla, sillä koko joukkue kapteeneineen osallistuu torstaina Lontoon esikaupunkialueella Surreyssä alkavaan DP World Tourin lippulaivaturnaukseen BMW PGA Championshipiin.

Kilpailu on koonnut kauden tasokkaimman osallistujakaartin Wentworth Clubille, kun major-turnauksia ja pääkiertueiden yhteiskisoja ei oteta huomioon.

Turnaus on myös Ryder Cup -miehistön osalta reilun kahden viikon päästä pelattavan haasteottelun kenraali.

Vuosi sitten kolmen kierroksen pituiseksi turnaukseksi typistyneen BMW PGA Championshipin voittoa puolustaa Shane Lowry, joka jätti kaksi muuta Ryder Cup -joukkuekaveriaan, Rory McIlroyn ja Jon Rahmin lyönnin päähän.

Niin ikään hiljattain Marco Simonen kentällä leireilleestä USA:n Ryder Cup -joukkueesta yksikään ei osallistu Wentworthin kisaan. PGA Tourin jenkeistä ainoina mukana ovat kahden vuoden takainen voittaja Billy Horschel sekä Tom Hoge.

Suomalaispelaajista Wentworthissa kilpailevat Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki. Vuosi sitten suomalaiset eivät selvittäneet turnauksen karsintarajaa.

Toissa vuonna Pulkkanen ylsi BMW PGA Championshipissä top 20:een, ja myös Mikko Korhonen ja Samooja pelasivat jatkokierroksilla. Välimäen vuonna 2020 ottama 13. tila on suomalaisten toiseksi paras sijoitus Wentworthissa. Mikko Ilonen sijoittui kaudella 2007 pykälän verran korkeammalle.

Vuodesta 1990 lähtien DP World Tourin lippulaivaturnauksena toimineen BMW PGA Championshipin juuret juontavat vuoteen 1955. Wentworthissa pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1972 ja vuodesta 1984 lähtien kilpailu on pelattu yhtäjaksoisesti kentällä, jonka ohessa PGA European Tour pitää päämajaansa.

Wentworthin kilpailussa on kauden aiempien Rolex Series -turnausten tavoin jaossa yhdeksän miljoonaa dollaria eli vajaat 8,4 miljoonaa euroa palkintorahaa, josta voittajan osuus on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Suomalaisten lähtöajat BMW PGA Championshipin avauskierroksella (Suomen aikaa):

13.15 Nicolai von Dellingshausen GER – Tapio Pulkkanen – Fabrizio Zanotti PAR
15.40 Callum Shinkwin ENG – Kalle Samooja – Nick Bachem GER
15.50 Sami Välimäki – Adri Arnaus ESP – Alex Fitpatrick ENG

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)