Euroopan kiertue jatkuu viikkoa aiottua aikaisemmin – kuusi ensimmäistä kisaa Briteissä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Euroopan kiertue jatkuu viikkoa aiottua aikaisemmin – kuusi ensimmäistä kisaa Briteissä

Kuusi ensimmäistä kisaa koronakeskeytyksen jälkeen pelataan Britteinsaarilla. Kisojen palkintopotteja on leikattu tuntuvasti.

European Tour julkaisi tänään torstaina tiedon siitä, miten kiertuetta jatketaan. Tositoimiin palataan British Masters -kisan merkeissä Close House Golf Clubilla Newcastlessa 22.–25. heinäkuuta. Kisa siis pelataan viikkoa aikaisemmin ilmoitettua aikaisemmin.

Kuutena peräkkäisenä viikkona pelattava kisarypäs on nimetty nimellä UK Swing. Se päättyy 30. elokuuta The Belfryn kentällä pelattavaan UK Championshipiin. British Mastersin palkintopotti on 1,25 miljoonaa euroa, muissa kisoissa palkintorahaa jaetaan miljoona euroa kussakin.

Sitä, miten kautta jatketaan UK Swingin jälkeen, ei ole vielä päätetty. Pöydällä on erilaisia vaihtoehtoja ja kiertuejohto seuraa tarkasti koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla. Rolex Series kilpailuiden uudet ajankohdat on kuitenkin jo lyöty lukkoon:

Scottish Open, 8.–11.10. The Reneissance Club, Skotlanti
BMW PGA Championship, 15.–18.10. Wentworth Club, Englanti
Nedbank Golf Challenge, 3.–6.12. Gary Players GC, Etelä-Afrikka
DP World Tour Champinship, 10.–13.12. Jumeirah Golf Estate

Näin ollen kieurtue päättyy Dubaissa joulukuun 13. päivä. Rolex Series -kisojen palkintopotteja ei vielä julkistettu.

Koronatestausta tehdään kilpailuiden aikana pelaajille ja henkilökunnalle säännöllisesti. Hyväntekeväisyysnäkökulmaa lisätään entisestään ja European Tour lanseeraa Golf For Good -hyväntekeväisyystempauksen. Viiden UK Swing -kilpailun yhteydessä Euroopan kiertue lahjoittaa kunkin kohdalla 50 000 puntaa (noin 56 000 euroa) hyväntekeväisyyteen. Rahat lahjoitetaan paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille.

Myös UK Swingin 10 parasta pelaajaa lahjoittavat yhteensä 250 000 puntaa itse valitsemilleen hyväntekeväisyyskohteille.

Kommentti

Kilpailuaikataulua koskevan tiedotteensa loppupuolella European Tour vahvisti kuin vaivihkaa, että kiertue pelataan tänä vuonna suljettuna, eli kukaan pääkiertueen pelaajista ei menetä tänä vuonna pelioikeuttaan. Karsintoja ei järjestetä eikä Challenge Tourin kautta voi kiertueelle tänä vuonna nousta kuin voittamalla kolme kilpailua.

Kiertueen haluttomuus tiedottaa asiasta ajoissa ja avoimesti on ollut ilmeistä, ja yhtä lailla outoa. PGA Tour ilmoitti omasta päätöksestään jo hyvän aikaa sitten – avoimesti. Sen jälkeen julkisuuteen on tihkunut tietoja ET:n ratkaisusta, mutta kiertue on ollut haluton tiedottamaan asiasta. Pelaajia on se on tiettävästi infonnut jo useampia viikkoja sitten. Nyt tiedote tuli, toisen tiedotteen viimeisille riveille piilotettuna.

Lue seuraavaksi: Lähteet Golf Digestille: ET:n pelioikeudet säilyvät ensi vuoteen, eikä karsintoja järjestetä – CT-pelaajat kärsijöinä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje