Euroopan joukkueen potentiaalinen Ryder Cup -pelaaja vierailee lähes 5 vuoden tauon jälkeen DPWT:llä – ja heti tuli tukkaan - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Euroopan joukkueen potentiaalinen Ryder Cup -pelaaja vierailee lähes 5 vuoden tauon jälkeen DPWT:llä – ja heti tuli tukkaan

Harvoin Euroopassa nähty Sepp Straka jäi peliparinsa Adrian Meronkin kanssa alakynteen fourball-ottelussa. Kuva: Getty Images

Manner-Euroopan joukkue hankkiutui yhden pisteen johtoon Hero Cupissa.

Nimekäs joukko eurooppalaisia pelaajia on kokoontunut tällä viikolla Abu Dhabiin, jossa taistellaan Ryder Cupin näyttökilpailuksikin mainitun Hero Cupin paremmuudesta. Kyseessä on Ison-Britannian ja Irlannin sekä Manner-Euroopan joukkueiden välinen haasteottelu, jonka juuret juontavat Seve Ballesteroksen vuonna 2000 perustamaan Seve Trophyyn.

Avauspäivä sujui Manner-Euroopan komennossa, joskin eroa fourball-otteluiden jälkeen on sen eduksi vain yksi piste, eikä itse matseissakaan isompaa marginaalia ollut yhtä kamppailua lukuun ottamatta.

Perjantain suurin mielenkiinto kohdistui ensimmäisen kerran DP World Tourin tapahtumissa sitten kesäkuun 2018 mukana olevaan Sepp Strakaan. Itävaltalainen on luonut uransa Yhdysvalloissa, jossa hän on viettänyt yli puolet elämästään.

Straka otti debyyttivoittonsa PGA Tourilla viime vuoden helmikuussa noustuaan Honda Classicin valtiaaksi lyönnillä ennen Shane Lowryä. Straka saavutti vuonna 2022 kuusi muutakin top 10 -sijoitusta, ja on keikkunut viime syksystä lähtien maailmanlistalla 30 parhaan joukossa. Näistä lähtökohdista ei ole yllätys, että hänelle heltisi paikka Manner-Euroopan joukkuetta kipparoivan Francesco Molinarin ryhmään.

Ensimmäisen päivän fourball-ottelu ei sujunut Strakalta ja hänen pelipariltaan Adrian Meronkilta toivotunlaisesti. Kaksikko osoittautui vastaantulijaksi, kun GB&I:n Seamus Power ja Robert MacIntyre korjasivat pisteen numeroin 4/3.

Hienosti pelanneet Power ja MacIntyre siirtyivät ottelussa johtoon Abu Dhabi Golf Clubin kentän neljännellä reiällä, eivätkä päästäneet enää tämän jälkeen vastustajiaan uhitteluasteelle.

Hero Cup antaa Euroopan ensi syksyn Ryder Cup -joukkueen kapteenille Luke Donaldille oivallisen mahdollisuuden katsastaa pelaajien edesottamuksia samankaltaisessa kilpailuformaatissa. Strakalla on mainio tilaisuus tehdä viikonvaihteessa vaikutus Donaldiin, jos suora paikka joukkueeseen ei sattuisi heltiämään.

Manner-Euroopalle voittopisteet perjantaina toivat Thomas Pieters ja Alex Norén, jotka kukistivat GB:I:n kapteenin Tommy Fleetwoodin ja Shane Lowryn lukemin 1/0 sekä Tyrrell Hattonin ja Jordan Smithin numeroin 2/0 kaataneet Thomas Detry ja Antoine Rozner.

Kaksi muuta matsia päättyivät tasapeliin.

Kilpailun ensimmäisenä päivänä nähtiin paljon vahvoja suorituksia, mutta myös haparointia. Suurelle osalle mukana oleville pelaajille kysymys on ensimmäisestä haasteottelusta ammattilaiskentillä, joten jännitys näkyi paikoin suorituksissa.

Tilanteessa 3−2 olevassa Hero Cupissa urakoidaan lauantaina kymmenen foursome-ottelua, jotka erottavat aina jyvät akanoista. Kilpailun päätöspäivänä, sunnuntaina, ohjelmassa on vielä kymmenen singeliä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje